Sekretar VDT-a u fokusu korupcionaške afere

Koju igru igra Nenad Vujošević?

Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva tereti se za protivzakoniti uticaj na tužioce u pokušaju, da je, za interes Duška Kneževića, pokušao da olakša poziciju ljudi koji su povezani sa odbjeglim biznismenom. No, ako je Vujoševićev ,,nestanak“ bio neka vrsta manevra, advokat koji ga zastupa uskoro će se javiti crnogorskim državnim organima i onda priča može da se odvija u više pravaca 
Objavljeno: 18. 09. 2019 - 06:10 Promjenite veličinu teksta: A A A
Koju igru igra Nenad Vujosevic?
Foto: Screenshot

Istražitelji znaju gdje se nalazi sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, koji je u petak ujutro napustio Crnu Goru, a kojeg je dva dana kasnije Specijalno tužilaštvo označilo kao člana kriminalne organizacije na čijem je čelu odbjegli biznismen Duško Knežević.

Prema saznanjima Pobjede, provjeravaju se Vujoševićevi razlozi napuštanja zemlje, kako bi onda istražitelji mogli potkrijepiti ili opovrgnuti sumnje da li se radi o planiranom bjekstvu.

Pojedini mediji su objavili da je Vujošević napustio zemlju zbog bolesti, što će se utvrditi naknadno.

BJEGUNAC

Ime Vujoševića je u fokusu javnosti nakon što je u nedjelju veče Duško Knežević, za kojim su crnogorske vlasti raspisale međunarodnu potjernicu, objavio transcript razgovora sa njim. Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva je u šestominutnom snimku potvrdio da je od Kneževića uzimao novac i navodno ga prosljeđivao vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću. Za sada Vujošević nema status bjegunca, iako ga je zvanično u ponedjeljak poslijepodne, nakon skandaloznog snimka razgovora sa Duškom Kneževićem, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić označio kao osumnjičenog zato što je pokušao da u nekoliko istraga utiče na rad tužilaca.

Tim koji radi na ovom slučaju prikuplja informacije o kretanju Vujoševića i ispituje kontakte koje je imao u proteklom periodu, kako bi potvrdio da se radi o aferi koja je montirana s ciljem da se diskredituju ne samo tužilac Ivica Stanković, već i cjelokupna tužilačka institucija.

S obzirom na konekcije Vujoševića i Kneževića, istražitelji imaju indicije da je ova akcija planirana kao pokušaj opstrukcije tužilačkog rada. No, u tužilaštvu ističu da su odlučni i da nastavljaju sa procesuiranjem svih osumnjičenih, koji, kako tvrde, na razne načine pokušavaju da izbjegnu pravdu.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković kazao je u ponedjeljak na vanrednoj konferenciji za medije da je bilo mnogo pokušaja da se diskredituje tokom višedecenijske karijere, ali da je on miran povodom najnovijih optužbi odbjeglog biznismena Duška Kneževića jer je sve dužnosti ,,obavljao časno, pošteno i na zakonit način“.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 8

Zaid

18. 09. 2019 - 07:56

U vezi ovog slučaja je sve prosto kao pasulj... samo treba tražiti od Ivice Stankovića da dokaze porijeklo imovine i bogatsva na koji je način stekao
Faid

18. 09. 2019 - 11:07

Sta ima da dokazuje, proglasiti ga odmah krivim. Ovdje se ne cekaju dokazi i sudske presude, cim se nesto desi krece navijacka porota: za koga ja navijam taj nikada nije kriv, a koga ne volim kriv je cim se iz kreveta digne.
on igra postara

18. 09. 2019 - 08:07

U komunistickim i postkomunistickim zemljama korumpirani drzavni cinovnici nikad ne uzimaju novac direktno vec idu preko povjerljivog posrednika kao npr Veslin Mujovic ili Migo Stijepovic i mnogi drugi znani i neznani. Kasnije kad slucaj pukne oni onda okrive dostavljaca kao u ovm slucaju .
boki

18. 09. 2019 - 08:25

Je li vas makar malo sramota prenošenja ovakvih tekstova?
Freeman

18. 09. 2019 - 08:31

Tužilaštvo nema nikakav kredibilitet da nastavi sa radom.Neophodno je dovesti kredibilne tužioce iz EU kako bi oni ispitali ovu aferu.
Nemanja

18. 09. 2019 - 09:02

Bolje ideje nebi imao ni da te sam Rudovic savjetuje!
Ljubitelj tutusa

18. 09. 2019 - 11:13

Dje mi je komentar Analitiko???
???

18. 09. 2019 - 10:16

Freeman opet pise sve komentare...
Novi komentar