Suđenje Medojeviću za pranje novca

Vukčević: DF nije evidentirao plaćanje zakupa kuće od 12.000 eura

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević danas je u podgoričkom Višem sudu kazala da u finansijskoj dokumentaciji DF-a nije evidentirano plaćanje zakupa kuće od 12.000 eura za potrebe kampanje 2016. godine.
Objavljeno: 18. 09. 2019 - 11:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Nije utvrđeno porijeklo i zakonitost 12.000 eura kojim je plaćen zakup kuće. Svjedok Zoran Vukčević koji je iznajmio kuću, kazao je da je od Željka Šćepanovića dobio 12.000 eura i da mu je ovaj tražio potvrdu kako bi to plaćanje pravdao u kasi DF-a. Međutim, u finansijskoj dokumentaciji DF-a nije evidentirano ovo plaćanje - kazala je ona.

Sa druge strane, optuženi Medojević je kazao da DF nema blagajni i da plaćanje zakupa kuće se ne može dovesti u vezu sa pranjem novca jer taj čin nema ni jedan element bića tog krivičnog djela.

- Ovdje se sudi kampanji a ne pranju novca, jer nema umišljaja svjedoka koji je iznajmio kuću za kampanju i niko mu nije tražio da 12.000 eura koje je dobio za zakup uplati na račun DF-a - kazao je Medojević.

Svjedoci Mladen Mićunović i Zoran Vukčević potvrdili su da su političkom savezu DF iznajmili kuće za potrebe kampanje i da su povodom ovog posla sačinili ugovore i platili porez državi kada je u pitanju prihodovanje od tog posla.

Svjedok Ivan Đurović, vlasnik firme Artikulacija, potvrdio je da ga je DF angažovao na snimanju jedne reklame i 12 mitinga u sklopu političke kampanje 2016. godine.

Pojasnio je da je kamermane i scenografe za te poslove on angažovao i plaćao od sredstava koje je naplatio od DF za cjelokupan posao.

- DF me je isplatio u potpunosti. Taj novac sam potrošio na investicije, tekuće troškove i potrebe firme. Sigurno ga nisam pametno potrošio - kazao je Đurović.

On je istakao da mu niko iz DF-a nije tražio da novac koji je naplatio za snimanje reklame i mitinga uplati na račun te partije.

Đurović je dodao da je još u pregovorima sa DF-om rekao da će odbiti posao koji je protiv suverenosti Crne Gore.

- Ništa nije bilo u reklamama protiv suverenosti Crne Gore, jer da je bilo ne bih prihvatio taj posao. Ja sam stari suverenista - kazao je ovaj svjedok.

Komentari: 0

Novi komentar