ASK pokrenuo prekršajne prijave protiv dva funkcionera zbog dodjele stanova

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) pokrenula je prekršajne postupke protiv dva javna funkcionera jer nijesu podnijeli izvještaj o prihodima i imovini usljed uvećanja imovine preko 5.000 eura.
Objavljeno: 18. 09. 2019 - 15:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako su saopštili, funkcioneri nijesu podnijeli izvještaje u roku od 30 dana od dana nastanka promjene, odnosno od upisa prava svojine nad dobijenim stambenim jedinicama kod nadležnih institucija.

Oni su istakli da je riječ j nosiocu pravosudne funkcije i direktoru javne zdravstvene ustanove.

Osim pokrenutih prekršajnih postupaka kršenje je evidentirano po istom osnovu za još troje javnih funkcionera, a u odnosu na koje je nastupila zastarjelost za pokretanje prekšajnog postupka.

“Agencija je izvršila provjeru 82 javna funkcionera koji su zaključili sa Upravom za imovinu ugovore o dodjeli kreditnih sredstava za rješavanje stambenih potreba i svih 13 javnih funkcionera kojima su dodijeljene stambene jedinice. Konsdtatovala je da je jedno lice kojem su dodijeljena kreditna sredstva ne nalazi u evidenciji javnih funkcionera Agencije za sprječavanje korupcije”, piše u saopštenju ASK.

Oni su podsjetili da će svi javni funkcioneri koji se kreditno zaduže tokom tekuće godine biti u prilici da dostave podatke o realizaciji dobijenih sredstava do 31. marta 2020. godine tj. prilikom podnošenja redovnog godišnjeg Izvještaja o prihodima i imovini za 2019. godinu.

Komentari: 0

Novi komentar