Raspisan javni poziv za obilježavanje usamljene opsnosti na moru Rt Galiola Budva

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je raspisalo javni poziv za  nabavku i ugradnju opreme za obilježavanje usamljene opasnosti na moru na lokaciji rt Galiola na jugoistočnoj strani ostrva Sv. Nikola u Budvi. 
Objavljeno: 18. 09. 2019 - 16:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predmet javnog poziva je nabavka opreme za noćnu markaciju (označavanje) - bijelo svjetlo sa dva bljeska minimalne vidljivosti 3nm i  opreme za obilježavanje usamljene opasnosti u skladu sa IALA sistemom.

Kako obješnjavaju, obilježavanje treba da se vrši postavljanjem fiksnog pilona (stuba) od nerđajućeg čelika na čijem bi se vrhu nalazile dvije crne kugle prečnika 0,6 metara. Pilon (stub) od nerđajućeg čelika (AISI 316) treba da bude visine 3000 mm, ofarban crveno- crnim prugama i da je pogodan za montiranje na betonsko postolje.

Javni poziv će trajati do 21. oktobra 2019. godine do 13:00 sati, nakon čega će biti organizovano javno otvaranje ponuda. Za ovaj posao predviđeno je 20.000,00 €.

Javno preduzeće je opredjelilo novac za markaciju ovog rizičnog lokaliteta na inicijativu korisnika luke Budva, kluba za sportski ribolov „Širun” i NVO Porat- Pizana, a posao će biti realizovan kroz smjernice  Uprave pomorske sigurnosti.
 

Komentari: 0

Novi komentar