Izvještaj nadležnog tijela vraćen na dopunu

Senat UCG: Komisija nije utvrdila da li je prof. Lakićević Đuranović plagirala tekst

Izvještaji Komisije za sprovođenje postupka za utvrđivanje plagijata i Komisije za stručnu provjeru autentičnosti magistarske teze razmatrani su na danas održanoj sjednici Senata UCG.
Objavljeno: 18. 09. 2019 - 17:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Senat, kako je saopšteno nakon sjednice, osuđuje svaki oblik kršenja akademske etike.

“Izvještaj Komisije za sprovođenje postupka utvrđivanja plagijata prof. dr Bojane Lakićević Đuranović u tekstu pod nazivom „Uloga i značaj Suda pravde  Evropske unije u stvaranju i primjeni prava EU - primjeri iz prakse“, jednoglasnom odlukom Senata vraćen je na dopunu zbog nepotpunosti, jer je u Izvještaju Komisije izostao zaključak da li se u radnjama prof. dr Bojane Lakićević Đuranović stiču elementi bića plagijata, što je i bio osnovni zadatak Komisije, u skladu sa članom 102 stav 2 Statuta UCG i tačkom 2 Odluke o osnivanju Komisije.

Senat je imao u vidu da je i u sličnim slučajevima zbog nepotpunosti izvještaja postupao na isti način. Komisiji je određen rok od 7 radnih dana da dopuni Izvještaj i dostavi ga Senatu”, navodi se u saopštenju.

ucg

Senat je, između ostalog, konstatovao da je došlo do povrede tajnosti postupka, shodno članu 102 stav 3 Statuta UCG, kojim je predviđeno da se saznanja i informacije prikupljene u toku postupka smatraju povjerljivim do njegovog okončanja, jer je Izvještaj javno objavljen u medijima prije sjednice Senata, odnosno donošenja odluke po prijedlogu za pokretanje postupka u ovom predmetu.

“U predmetu utvrđivanja autentičnosti magistarske teze mr Alekse Bečića konstatovano je da Komisija kojoj je vraćen Izvještaj za sprovođenje postupka utvrđivanja autentičnosti magistarske teze pod nazivom „Uticaj tržišta na korporativno upravljanje u Crnoj Gori“ autora mr Alekse Bečića, nije postupila po Odluci Senata, donijetoj na sjednici od 21. marta 2019. godine, te joj je određen rok od 30 dana da dopuni Izvještaj i dostavi ga Senatu na postupak i odlučivanje”, ističe se u saopštenju UCG sa sjednice Senata.  

 

Komentari: 2

nisam član Senata

18. 09. 2019 - 20:25

Kakvo nepismeno sapoštenje baš kao što i Univerzitet u Momišićima ima kredibilitet! Profesorice ne uzbuđujte se zbog Bjelice i njemu sličnih! Pogleajte na čemu su oni doktorirai i gdje!
Sneza

19. 09. 2019 - 15:12

Pa lepo,bas su uvidjajni.
Novi komentar