Emotivna nedjelja za Švajcarca

Federer: Nadalov ritam graniči se sa ludilom

Švajcarski teniser Rodžer Federer otkrio je najbolje karakteristike najvećih rivala Rafaela Nadala i Novaka Đokovića koje je uvidio tokom sedam dana koje su proveli zajedno.
Objavljeno: 18. 09. 2019 - 19:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Federer je za Nadala rekao da je nevjerovatno posvećen treningu te da ga fascinira način na koji se Španac ponaša kada trening završi. Kako kaže, on je u potpunosti opušten i ponaša se kao da se ništa nije desilo.

"Za mene je bilo vrlo emotivno provesti nedjelju dana s Đokovićem i Nadalom. Rafa je jako intenzivan da se postavlja pitanje kako pronalazi ravnotežu jer s druge strane čovjek u tom tempu bi poludio. Jednostavno, on je opušten kada se trening završio, a iznenađen sam bio koliko uvijek traži svoju šansu tokom igre", kazao je Federer.

Što se tiče Đokovića, Federer je pohvalio načina na koji srpski teniser razmišlja tokom igre te je rekao da jako poštuje njegov režim ishrane.

"Đoković je takođe opušten, slični smo. Moraš biti opušten da bi ostvario uspjeh, igramo toliko godišnjih mečeva od 50 do 100 i nije baš kao boks kada imaš dvije borbe godišnje. Moraš biti opušten pet minuta prije meča, a najviše me kod Đokovića iznenadilo to što tačno zna kako će doći do pobjede. Njegova rutina - kad i kako jede, uvijek je u skladu s onim što treba i mora, a ja to lično jako poštujem", istakao je Federer.

 

Komentari: 0

Novi komentar