Po svjetski poznatom magazinu za putovanja

Crna Gora među 40 najljepših država na svijetu

Conde Nast Traveller svjetski priznat magazin za putovanja, na svom je popisu 40 najljepših zemalja na svijetu uvrstio Crnu Goru, Hrvatsku i Sloveniju.
Objavljeno: 19. 09. 2019 - 09:56 Promjenite veličinu teksta: A A A
Crna Gora medu 40 najljepsih drzava na svijetu
Foto: Portal Analitika

Tako se Crna Gora našla na listi uz neke od najpopularnijih svjetskih destinacija poput Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda, Japana i mnogih drugih.

Njih je Crna Gora oduševila, pa su se složili sa riječima pjesnika Bajrona koji je opisao kao “najljepši susret zemlje i mora”.

Takođe, istakli su posebnost Nacionalnog parka Biogradska gora, te su zainteresovanim savjetovali kako bi se trebali požuriti i posjetiti je prije nego svi požele tamo otputovati.

U svom članku, Hrvatsku su opisali kao zemlju “prelijepih pećina, valovitih polja i bijelih pješčanih plaža”.

Slovenija slovi kao zemlja koja “ima svašta za ponuditi” – od Alpa preko jezera Bled do “prekrasnih zelenih šuma”.

Osim Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda i Japana, na ovoj listi svoje su mjesto dobili i Island, Austrija, Dominikanska Republika, Kanada, Norveška, Švicarska, Mauricijus, Španjolska, Meksiko, Grčka, Namibija, Finska, Čile, Filipini, Portugal, Cipar, Venezuela, Bocvana, Oman, Nepal, Brazil, Sejšeli, Peru, Šri Lanka, SAD, Italija, Turska, Južna Afrika, Indija, Maroko i Kolumbija.

 

Komentari: 1

RAŠO

19. 09. 2019 - 11:56

Priroda nam se odužila, ali nije izgleda bog. Uskratio nam je pamet, pa ne možemo iskoristiti to što nam je priroda dala.Nikad dva dobra sastaviti.
Novi komentar