Saopšteno Portalu Analitika

Popović i Božović na forumu Olimpijske solidarnosti MOK-a

U novoj zgradi Međunarodnog olimpijskog komiteta u Lozani, Forum Olimpijske solidarnosti okupio je predstavnike 50 evropskih zemalja, kao i delegacije većih zemalja sa drugih kontinenata - Kine, SAD-a, Australije, Novog Zelanda, Brazila i Kanade.
Objavljeno: 19. 09. 2019 - 10:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ispred Crnogorskog olimpijskog komiteta Forumu prisustvuju Andrija Popović, šef crnogorske misije za OI “Tokio 2020” i Zagorka Božović, savjetnica za međunarodne odnose.

Fokus dvodnevnog seminara je na pripremama za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju 2020.godine, a kroz neformalan i interaktivan pristup učesnici mogu detaljno da razmotre sve informacije vezane za organizaciju timova, procedure, kvalifikacije, akreditacije, smještaj sportista, sistem prevoza, itd.

a-popovic

Na osnovu iskustava sa prethodnih igara uvedene su manje korekcije u procedurama u cilju optimizacije funkcionisanja i kapaciteta. Značajnih izmjena ima i u kvalifikacionim sistemima za pojedine sportove, a delegati kroz direktna pitanja i razmjenu sopstvenih iskustava imaju priliku da sagledaju prednosti novih rješenja.

Istovremeno, pružena je mogućnost da se u direktnim susretima s kolegama iz Olimpijske solidarnosti MOK-a i Oranizacionog komiteta za OI “Tokio 2020” razgovara i na druge teme značajne za svaki Nacionalni olimpijski komitet posebno.

mok1

Olimpijska kuća u Lozani, koja je od juna ove godine sjedište Međunarodnog olimpijskog komiteta, primjer je funkcionalnosti i jedna od najodrživijih građevina na svijetu - nosilac tri najvažnija sertifikata za održivu gradnju.

Delegati su prvog dana Foruma imali priliku da obiđu ovo impozantno zdanje, a naš zlatni vaterpolista Andrija Popović, zajedno s kolegama iz drugih zemalja, da ostavi svoj potpis na zidu olimpijaca. 

Komentari: 0

Novi komentar