Vlada odbila e peticiju: Na Sinjajevini se gradi vojni poligon

Vlada je danas odbila elektronsku peticiju da se na Sinjajevini ne gradi vojni poligon.
Objavljeno: 19. 09. 2019 - 19:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Vlada nije prihvatila e-Peticiju s obzirom na to da je Prostornim planom Crne Gore definisano da se izbor i određivanje kompleksa i lokacija neophodniih za funkcionisanje sistema odbrane vrši na osnovu zakonskih i strateških dokumenata kojim je, između ostalog, definisano da je jedan od ključnih prioriteta Ministarstva odbrane, da se na lokaciji koja se nalazi na planini Sinjajevina, formira vojni poligon koji mora da obezbijediti uslove za taktičke vježbe jedinica do ranga bataljona i bojna gađanja pješadijskim naoružanjem i artiljerijskim oruđima Vojske“, navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da Ministarstvo odbrane Crne Gore nema namjeru da na prostoru Sinjajevine gradi infrastrukturne objekte, te da bi bile otklonjene bilo kakve sumnje u eventualna zagađenja, Ministarstvo će u saradnji sa nadležnim i akreditovanim institucijama, obezbjediti transparentan sistem monitoringa životne sredine.

 

Komentari: 3

produzena ruka alijanse

19. 09. 2019 - 19:22

Znaci od sada planinari moraju nosit pancir i puzati uz planinu..Ako koja junica strada bice gulas taze za sve iz baze .
lolo

19. 09. 2019 - 22:42

Ispravno, digla se frka, pokusaj, od ljudi koji bi sa rakijom docekali tudju vojsku, znam i koju :) Po evropskima stnadardima i domacinski, to je taj rad!
Koji ti je vrag ...

20. 09. 2019 - 02:34

Sto ti daju da toliko bulaznis? Pro takvima kao sto si ti 95% stanovnika CG su nekakvi neprijatelji a samo vi patriote jer duvate ovima sto u ime patriotizma sve unistise. Priroda je nase jedino bogatstvo a tamo gdje kroci cizma ni trava ne nice.A to sto ce nas nesto 'odbranit' ovi macku o rep. Tolika su sila da se svakome gace tresu, kako da ne. Digla zaba nogu ...
Novi komentar