Podnijet optužni predlog

Tužilaštvo: Profesorica Bojana Lakićević Đuranović plagirala rad

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je Osnovnom sudu u Podgorici, optužni predlog protiv profesorice na Pravnom fakultetu u Podgorici Bojane Lakićević Đuranović zbog krivičnog djela povreda moralnih prava autora i interpretatora.
Objavljeno: 20. 09. 2019 - 11:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Okrivljenoj se stavlja na teret da je, u periodu od 13. do 17. decembra 2018.godine pod svojim imenom djelimično objavila primjerak tuđeg autorskog djela.

<<< Lakićević Đuranović ćuti o tome da li je prepisivala <<<

<<< Lakićević-Đuranović ne želi da komentariše optužbe <<<

<<< Marković: Ukoliko jeste plagirala rad, Vlada povlači Lakićević-Đuranović iz svih radnih grupa <<<

<<< Senat UCG: Komisija nije utvrdila da li je prof. Lakićević Đuranović plagirala tekst <<<

Okrivljena je na javnom skupu van Crne Gore izložila, kao svoj, referat sa naslovom „Uloga i značaj Suda pravde Evropske unije u stvaranju, tumačenju i primjeni prava EU - primjeri iz prakse“.

Na taj način je , bez dozvole oštećenog studenta Đorđa Drinčića učinila dostupnim javnosti djelove njegovog specijalističkog rada pod nazivom „Uloga i značaj Suda pravde u stvaranju, tumačenju i primjeni prava EU“, u procentu od 97,77 odsto.

Isti referat je kao autorski tekst okrivljene objavljen i u publikaciji sa javnog skupa.

 

Komentari: 2

Plagijator

20. 09. 2019 - 13:45

A Blečko? Što ćemo sa njegovim plagijatom?
preko morače

20. 09. 2019 - 22:10

Takodje, gospodjica Uljarevic ce uci u Savjet RTCG zahvaljujuci podrsci 9 novinarskih udruzenja, od kojih je 7 registrovano istog dana i to nakon objavljivanja poziva za kandidovanje, dok je ona licno predsjednica jednog od preostala dva "starija" udruzenja. U isto vrijeme, Uljareviceva je i predsjednica Upravnog odbora i trenerica CRNVO-a, organizacije iz koje potice i drugi buduci clan Savjeta RTCG iz reda nevladinog sektora, gospodin Muk. > > Pored kompromitacije nevladinog sektora koja je evidentna, instant novinarska udruzenja gospodjice Uljarevic ocito su formirana samo radi njenog ulaska u Savjet RTCG, sto je ugrozilo i kredibilitet postojecih, aktivnih udruzenja novinara. > > Posebnu tezinu nosi cinjenica da je Uljareviceva radila u Savjetu Evrope kao savjetnik za politicka i medijska pitanja, pa je bila u mogucnosti da utice na kvalitet Zakona i da ukaze na njegove ocigledne nedostatke. Umjesto toga, po receptu najgore politicke prakse, Uljarevicka je zloupotrijebila Zakon i u
Novi komentar