Viši sud u Podgorici

Mugoša napisala presudu u slučaju „državni udar“

Sutkinja podgoričkog Višeg suda, Suzana Mugoša, napisala je presudu  u slučaju „državni udar“, saopšteno je iz tog suda.
Objavljeno: 20. 09. 2019 - 14:40 Promjenite veličinu teksta: A A A
Mugosa napisala presudu u slucaju „drzavni udar“
Ilustracija

„U predmetu protiv optuženih S. V. E. i dr. zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401a st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, krivičnog djela terorizam u pokušaju iz čl. 447 st. 1 u vezi čl. 20 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivičnog djela pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore izvršenog putem podstrekavanja iz čl. 373 st. 1 u vezi čl. 24 st. 2 Krivičnog zakonika Crne Gore, presuda je pisano izrađena, a ovjereni prepis presude otpremljen strankama. Protiv ove presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu u roku od 15 dana od dana prijema prepisa presude Apelacionom sudu Crne Gore, preko Višeg suda u Podgorici“, navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, u Višem sudu je 9. maja izrečena prvostepena presuda za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine.

Lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, osuđeni su na po pet godina zatvora.

Ruski državljanin Eduard Šišmakov osuđen je na 15 godina robije zbog terorizma u pokušaju i stvaranja kriminalne organizacije, dok je njegovom zemljak Vladimir Popov osuđen na 12 godina zatvora za ista krivična djela.

Komentari: 0

Novi komentar