Ministarka Sekulić sa predstavnicima sindikata Crnogorskog Telekoma

Uzdržati se od jednostranih koraka i pritisaka bilo koje vrste

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić primila je danas  delegaciju sindikata Crnogorskog Telekoma na njihov zahtjev. Tom prilikom, predstavnici sindikata su upoznali ministarku sa aktuelnom problematikom u vezi sa pregovorima o pravima zaposlenih koje su u prethodnom periodu vodili sa menadžmentom kompanije.
Objavljeno: 20. 09. 2019 - 15:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministarka je u razgovoru sa predstavnicima sindikata istakla da Ministarstvo ekonomije nema ovlašćenje i ne želi da arbitrira u sporu poslodavca i sindikata Crnogorskog Telekoma, ali želi i hoće da pozove obje strane na striktno poštovanje zakona i poštovanje prava i obaveza utvrđenih kolektivnim ugovorom.

“Pozivamo na uzdržavanje od jednostranih koraka i pritisaka bilo koje vrste koji bi onemogućili i opteretili nastavak dijaloga. Na osnovu danas prezentiranih informacija, razlike nam ne izgledaju nepremostive. Naprotiv, smatramo da je trenutak da menadžment i rukovodstvo sindikata demonstriraju liderske osobine, zrelost i odgovornost tako što će bez odlaganja obnoviti dijalog i poljuljano međusobno povjerenje”, kazala je Sekulić.

Ministarka je rekla da je ubijeđena da uz odgovoran i principijelan dijalog posvećen zajedničkom dobru i brojnim zajedničkim interesima, prostora i mogućnosti za dogovor ima više nego dovoljno.

“Pozivamo  socijalne partnere da se vrate za pregovarački sto i da nastave socijalni dijalog u interesu onih koje predstavljaju”, zaključila je ministarka ekonomije.
Ministarstvo ekonomije  će se, nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima sindikata, narednih dana sastati i sa menadžmentom kompanije u cilju cjelovitog i objektivnog sagledavanja različitih stanovišta strana u sporu.
 

Komentari: 0

Novi komentar