Za dva dana

Psi lutalice ujeli tri osobe u Baru

Za dva dana tri osobe su napali i ujeli psi lutalice u Baru i okolini, prenosi portal Jedro (jedro.me).
Objavljeno: 20. 09. 2019 - 16:49 Promjenite veličinu teksta: A A A
Psi lutalice ujeli tri osobe u Baru
Ilustracija

– Registrovane su tri osobe koje su ujeli psi lutalice u poslednja dva dana. Pas je ujeo J. G. iz Bara u centru grada u četvrtak poslijepodne. Takođe, sugrađanki R. Č. psi lutalice su nanijeli ujede po tijelu, a na Utjehi pas je ujeo muškarca – potvrdili su iz Doma zdravlja Bar.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi navode da su sve tri osobe javile u Hitnu pomoć, zatim kod epidemiologa gdje su imali kompletan epidemiološki nadzor, pa su upućeni kod izabranog ljekara

Podsjetimo, prema zvaničnim podacima koji su dostavljeni iz Doma zdravlja Bar za prošlu godinu, svaki drugi dan jedna osoba u Baru bila je žrtva ujeda pasa lutalica i mački. Iako zabrinjavajući podaci ukazuju na neophodnost rješavanja pitanja lutalica u Baru, pitanje azila i dalje je samo politička priča u periodu predizbornih kampanja. Nažalost, azil je i dalje u formi najava.

Uz stres, bol, čovjek se suočava sa iznenadno promjenjenim ritmom življenja duži period poslije ujeda životinje

– Osobe koje ujedu životinje obavezno treba da prime antitetanus vakcinu i piju antiobitike. Takođe, treba da prime i vakcinu protiv bjesnila ukoliko životinja nije vakcinisana protiv bjesnila – ističu ljekari.

Sve osobe koje su ujele životinje imaju pravo na novčanu odštetu. U parničnom postupku oštećeni tuži Opštinu Bar zbog neispunjavanja uslova za smještaj lutalica, odnosno nepostojanje azila.

Prema saznanjima u Osnovnom sudu u Baru naknada nematerijalne štete za povredu fizičkog i psihičkog integriteta je od 350 do 700 eura.

Novčana sredstva koja su potošena na liječenje osoba koje su ujele životinje, sudske troškove i odštete višestruko premašuju cifru za izgradnju azila.

Komentari: 1

Komita46

20. 09. 2019 - 17:49

I neka su kad nevladine organzacije plaču svakodenvno za kerovima, a briga ih za ljude i mediji im daju veliki prostor i vrijeme!
Novi komentar