Policija opisala kako

Hrvatska: Eksplozivom razvaljivali bankomate, ukrali milion kuna

U policijskoj upravi primorsko-goranskoj danas je održana vanredna konferencija za novinare na kojoj su prezentovani rezultati kriminalističkog istraživanja teških krađa provaljivanjem u bankomate na području ove Policijske uprave.  
Objavljeno: 20. 09. 2019 - 20:37 Promjenite veličinu teksta: A A A
Hrvatska: Eksplozivom razvaljivali bankomate, ukrali milion kuna
Hrvatski MUP

Uz pomoć plina pravili eksploziv

Za počinjenje navedenih kaznenih djela sumnjiče se dvojica hrvatskih državljana, starosti 54 i 50 godina. Sumnja se da su 17. sptembra na području Kantride u Rijeci i 15. marta na području Kraljevice, upotrebom plinske smjese izazvali eksploziju  i znatno oštetili bankomate iz kojih su potom otuđili novac. Prilikom počinjenja ovih krivičnih djela koristili su lična vozila koja su prethodno otuđili na području Rijeke i koja su pronađena.

U sklopu sprovedenog kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage pronađenih vozila, kao i doma i drugih prostorija te vozila osumnjičenih na području ove Policijske uprave te na području Policijskih uprava zagrebačke i splitsko-dalmatinske. Prilikom pretraga  pronađeni su i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem krivičnih djela za koja se sumnjiče spomenuta dvojica hrvatskih državljana. Isto tako, pronađen je i gotovo sav novac otuđen tokom provale u bankomat na Kantridi, odnosno 954.000 kuna (oko 135.000 eura) te će biti vraćen vlasniku, odnosno oštećenoj finansijskoj ustanovi.

 

bankomati2

 

Krivičnim djelima teških krađa provaljivanjem u bankomate na području Rijeke i Kraljevice oštećene su dvije finansijske ustanove i kompanije u sklopu čijih objekata su se nalazili oštećeni bankomati, a počinjenjem ovih krivičnih djela nastala je znatna materijalna šteta, u sveukupnom iznosu većem od milion kuna (oko 140.000 eura).

Obojica osumnjičenih su kazneno prijavljeni nadležnom državnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili po dva krivična djela teške krađe i neovlaštena upotreba tuđe pokretne stvari.

Jedan uhapšen, za drugim se traga

Prvoosumnjičeni 54-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je drugoosumnjičeni 50-godišnji hrvatski državljanin trenutno nedostupan te policija za njim intenzivno traga.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Komentari: 0

Novi komentar