Usvojen sporazum sa monahom koji je odgovoran za nesreću u kojoj su stradale četiri osobe

Kimpanovu šest mjeseci kućnog pritvora

Sudija Predrag Tabaš usvojio je sporazum kojim je monah Goran Kimpanov priznao da je kriv za nesreću koja se dogodila početkom februara kada su stradale četiri osobe na Skadarskom jezeru.
Objavljeno: 21. 09. 2019 - 07:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je sa Tužilaštvom, a što je sud prihvatio, dogovorio da bude osuđen na šest mjeseci kućnog pritvora.

Kaznu kućnog pritvora Kimpanov će najvjerovatnije odslužiti u objektu u kojem trenutno boravi, odnosno u Manastiru Svetog Save na Goliji u Nikšiću.

Na Skadarskom jezeru stradali su Jana Kumburović, njen suprug Ratko i njihova kćerka Nina i prijatelj Darko Vujošević. Oni su se čamcem Mitropolije crnogorsko-primorske vraćali ka obali.

Njihovi članovi porodice nijesu se pridružili krivičnom gonjenju Kimpanova, već su od suda zatražili da monaha oslobodi svake optužbe i da ga ne kazni ni dana kućnog pritvora.

Prema navodima iz sporazuma, Kimpanov je priznao da je 3. februara tokom plovidbe umišljajno izazvao saobraćajnu nesreću na Skadarskom jezeru kojom je izazvao smrt više osoba, tročlane porodice Kumburović i Darka Vujoševića.

- Tačno je da sam tog 3. februara u metalni čamac bez dozvole za plovidbu i bez obavezne opreme dozvolio da se ukrca osam osoba i koji se usljed jakih talasa izazvanih iznenadnim vjetrom prevrnuo. Tom prilikom su se utopili Ratko, Jana i Nina Kumburović i Darko Vujošević. Osjećam duševnu bol i ovo je meni promijenilo život– navodi se u sporazumu o priznanju krivice.
 

Komentari: 5

Skorupan

21. 09. 2019 - 08:55

Sramotno, sramotno
Podgorička...

21. 09. 2019 - 09:14

Ovaj čovjek će biti prebačen u neku bosansku ili srpsku vukojeb.... i više nikada nećemo čuti za njega... Jedno crnogorsko ognjište je ugašeno, samo ta činjenica ostaje... tužno i žalosno od države CG i prestrašene i hipnotisane porodice...
CRNOGORAC

21. 09. 2019 - 10:03

PAMETNIJE BI MU BILO DA IDE DOMA OKLEN JE DOSA DA ODLEZI KUCNI PRITVOR TAMO I DA SE VISE NE VRACA U C.GORU DJE MU NIJE MJESTA .
Nick

21. 09. 2019 - 11:09

Kaki je ovo sramotno i tuzno.
flamantes

23. 09. 2019 - 11:00

Kakve su kazne bile u sličnim nedjelima u Crnoj Gori ranije?
Novi komentar