Utemeljen 1981. godine

U Kotoru obilježen Međunarodni dan mira

Međunarodni dan mira posebnom rezolucijom Generalne skupštine UN-a proglašen je 21. septembra. Kako se širom svijeta obilježava ovaj značajan datum i Opština Kotor je dala svoj doprinos, a sve u cilju podizanja svijesti o kreiranju mira među pojedincima i nacijama.
Objavljeno: 21. 09. 2019 - 11:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Međunarodni dan mira utemeljen je 1981. godine Generalnom skupštinom Ujedinjenih naroda u svrhu obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama. Prvi put je obilježen 1982. godine, trećeg četvrtka u septembru.

,,Čast mi je i zadovoljstvo ispred Opštine Kotor pružiti podršku obilježavanju ovog značajnog datuma za čovječanstvo,” kazao je potpredsjednik Nenad Vukadinović. 

On je istakao da svake godine brojne organizacije i pojedinci širom svijeta obilježavaju 21. septembar ukazujući na značaj mira i prevencije sukoba sa posebnim akcentom na obrazovanje i podizanje svijesti.

Danas su obilježavanju ovog datuma prisustvovali i mladi ambasadori mira, učenici Osnovne škole ,,Narodni heroj Savo Ilić” i svojim nesebičnim radom doprinijeli ovom danu, kreirajući radove likovne i literarne sekcije.

Povodom obilježavanja ovog datuma, potpredsjednik Nenad Vukadinović posadio je maslinu u parku pored fontane. 
 

Komentari: 0

Novi komentar