Nije pao rekord iz 2017.

Lucija Kalezić najbrža beba puzijade

Danas je u podgoričkom šoping molu Delta siti organizovana manifestacija koja već punih 13 godina uveseljava mališane svih uzrasta, Dan Sunca. 
Objavljeno: 21. 09. 2019 - 21:30 Promjenite veličinu teksta: A A A
Lucija Kalezic najbrza beba puzijade
Foto: Đorde Cmiljanic

Program se odvijao na dvije lokacije. Na prakingu ispred Delte organizovano je 15 kreativno- edukativnih i sportskih radionica dok su se u centralnom atrijumu smjenjivali brojni sadržaji takmičarskog, zabavnog i edukativnog karaktera.

„Prezadovoljni smo kako je sve proteklo i želimo da se zahvalimo svim učesnicima zahvaljujući kojima su mališani tokom cijelog dana uživali u brojnim sadržajima. Na parkingu ispred Delte radionice su organizovali: Čigralište, Ekološki pokret Ozon, Animatori Zabavljatori, Cik Cak Šnajderaj udruženja Roditelji, NTC Centri Crna Gora, Turistička organizacija Podgorice, Alfa centar, Dijamant, Maraska, BrainOBrain Montenegro, Dukat, Mali kreativci, ŽRK Podgorica, FK Calcio i Karate klub Seiken“, kazala je Danijela Knežević iz agencije Memento.

U centralnom atrijumu Delte je tokom cijelog dana bilo zanimljivo i veselo.

Održano je petnaesto izdanje najpopularnijeg crnogorskog takmičenja za bebe, Sunčane Pampers puzijade. Učestvovalo je 96 beba, a sponzor puzijade, Pampers, pripremio je poklone za sve učesnike dok je organizator pripremio diplome.

Pobjednici puzijade su: Nina Pavićević, Vedran Bošković, Esma Drešević, Sofija Dragović, Varvara Todorović, Darija Vukadinović, Todor Pavićević, Konstantin Đurišić, Lazar Hrnjez, Mirko Sekulović, Lucija Kalezić, Dušan Vidić, Irina Leković, Nikolina Kalezić, Njegoš Jović i Relja Borović.

Najbrža beba bila je Lucija Kalezić koja je stazu dugu tri metra prepuzala za 6 sekundi i 3 stotinke.

Rekord Sunčane puzijade nije oboren pa je Bogdan Iković, sa rezultatom 4 sekunde i 16 stotinki, postignutom u septembru 2017. godine, i dalje aktuelni rekorder.

Osim popularne puzijade, u atrijumu su mališani imali priliku da učestvuju u kreativnim radionicama Budi dijete uz Imlek, Legendarni Dijamant karavan i Niz luckasti put kao i u takmičenju za sve članove porodice Dodajte radost kuhinji... Delimano, u okviru kojeg su pravili i dekorisali američke palačinke.

Tokom dana su organizovani i zabavni sadržaji, nagradne igre i promocije.

„Najmlađi mališani su posebno uživali u gostovanju trupe Malog pozorišta za djecu MoPed koja je za njih izvela predstavu Nodi i Pipi u Zemlji igračaka. Mališani predškolskog i školskog uzrasta i njihovi roditelji divno su se proveli i tokom Sportskih igrarija, igrajući se sa popularnim dječijim animatorom Žarkom Žapcem. Održani su i koncerti Plesnog studia Alisa iz Kotora i Gimnastičkog kluba Enigma, a na kraju programa plesni klub Beauty održao je Beauty Show“, objašnjava Knežević.

Tokom manifestacije predstavili su se i Nuk, Nutrino, Leader Kids, Lino, Idea, Angie&Me i Maza.

„Zahvaljujemo se brojnim roditeljima koji su doveli svoje mališane da se druže sa nama i uživaju u programu koji smo ya njihpripremili. Novo Sunčano druženje zakazujemo za drugu polovinu septembra 2020. godine, a družićemo se i prije toga, u martu 2020, kada ćemo organizovati Sunčane igrarije“, zaključuje Knežević.

Komentari: 0

Novi komentar