Danas se završava obilježavanje Evropske nedjelje mobilnosti

Evropska neđelja mobilnosti, koja je počela 16. septembra, završava se danas. Glavni grad, zajedno sa mnogobrojnim domaćim i međunarodnim partnerima, ove godine realizovao je najsadržajniji program koji se odnosio na niz aktivnosti koje imaju za krajnji cilj da utiču na pitanja mobilnosti i urbanog transporta, kao i da poboljšaju javno zdravlje ljudi i kvalitet života, saopšteno je iz Glavnog grada.
Objavljeno: 22. 09. 2019 - 13:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Ove godine Evropska neđelja mobilnosti fokusira se na bezbijedno pješačenje i vožnju bicikla, kao i koristi koje ovakav vid kretanja može da ima na naše zdravlje, životnu sredinu i finansije. Aktivni načini transporta ne emituju štetne gasove, čuvaju naš kardio-vaskularni sistem i održavaju tijelo zdravijim", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, neđelju koja je za nama obilježili su: Izložba Ilustracija na temu saobraćaja; Najava pilot-projekta digitalizacije javnog prevoza i uvođenje elektrosnke karte; Najava konkursa za najbolju fotografiju na temu održivog saobraćaja na teritoriji Crne Gore; Radionica: Procjena stanja saobraćajne biciklističke politike u Podgorici po metodologiji BYPAD (Bicycle Policy Audit) – u saradnji sa NVO Biciklo.me i GIZ-om; Radionica: Procjena stanja u parking sistemu i upravljanja parkinzima u Podgorici po metodologiji PARPAD (Parking Policy Audit) – u saradnji sa GIZ-om.

Tribina o bezbjednosti u saobraćaju – u saradnji sa NVO Biciklo.me; Postavljanje biciklističkih parkinga ispred gradskih institucija; Projekcija dokumentarnog filma “Bikes vs Cars” – u saradnji sa NVO Biciklo.me; Zatvaranje Bulevara Svetog Petra Cetinjskog – Organizovanje sportskih aktivnosti, Obilježavanju Svetskog dana borbe protiv Alchajmerove bolesti – memory walk i Dan bez automobila/Biciklistička vožnja – u saradnji sa Biciklo.me.

 

Komentari: 0

Novi komentar