Bivši reprezentativac u butiku supruge krio kokain

Bivši austrijski fudbaler porijeklom iz BiH Sanel Kuljić šokirao je Austriju prije nekoliko dana s izjavama o navodnom namještanju utakmica.
Objavljeno: 22. 09. 2019 - 19:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kuljić je u Austriji napravio igračko ime, igrao je za nekoliko tamošnjih klubova, kao i reprezentaciju, ali na pomen njegovog imena prva asocijacija danas je kladioničarski skandal zbog kojeg je nekoliko godina proveo i u zatvoru.

Nedavno je prozvao i predsjednika austrijskog saveza, ali i čelnike tamošnje Bundeslige zbog namještanja. Ubrzo su Bosanca optužili za klevetu, ali zbog toga Kuljić neće završiti iza rešetaka, ali zato hoće zbog - droge.

Austrijska policija je uhapsila Kuljića u butiku trudne supruge nakon što je pronašla kokain. Njegov advokat Volfgang Blašic u subotu nije želio dati nikakve informacije medijima osim da će u ponedjeljak posjetiti Kuljića, prenos Sportsport.ba.

Sin gastarbajtera iz BiH rođen je u Salcburgu, ima i 20 nastupa za Austriju, a u oktobru 2014. godine osuđen je na pet godina zatvora zbog prevare, iznude i prisile. Smatra se centralnom figurom u najvećem austrijskom skandalu vezanom za namještanje utakmica.

Komentari: 0

Novi komentar