23. septembar u 20.30h, Cinemax 2

Klasici današnjice na Cinemax-u 2

U septembru nam Cinemax 2 prikazuje neke od klasika današnjice: ljubavnu priču “Bliskost”, režiranu od strane dobitnika Oskara (23. septembra), kao I “Kraljeve plesa”, koji  dovodi profesionalne balerine I baletane (30. septembra).
Objavljeno: 22. 09. 2019 - 22:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Reditelj nagrađen Oskarom, Majk Nikols (Anđeli u Americi, Diplomac) ekranizovao je izuzetno i proslavljeno teatarsko ostvarenje Patrika Marbera, ljubavnu priču sa erotskim nabojem, usamljenošću i izdajom, u kome uloge tumače dobitnica Oskara Džulija Roberts, kandidat za Oskara Džad Lo, Natali Portmen i Klajv Oven. Film "Bliskost" (Closer) predstavlja zajedljivo duhovit i iskren pogled na moderne veze.

To je priča o slučajnim susretima, spontanoj privlačnosti i neobaveznim nevjerstvima četvoro neznanaca: Ana (Roberts), je uspješni fotograf i nedavno razvedena, Dan (Lo), je neostvareni romanopisac koji sastavlja novinske čitulje, zgodni, samopouzdani dermatolog Lari (Klajv Oven) i zagonetna Alis (Portmen). Radnja "Bliskosti" događa se u savremenom Londonu i to je duhovito i snažno podsjećanje na Nikolsove klasike "Ko se boji Virdžinije Vulf?" i "Telesna strast". 23. Septembra u 20.30h na Cinemax-u 2!

Šta je umjetnost bez žrtve? Upravo to će saznati dvanaestoro baletana i balerina koji su primljeni u čuvenu Američku baletsku akademiju.

Nikolas Hinter, poznati reditelj filma “Ludilo kralja Džordža”, režira film “Kraljevi plesa” (Center Stage), dramu o grupi baletana i balerina koji moraju da žrtvuju lična zadovoljstva i neumorno vježbaju za recital nakon kojeg će biti odlučeno ko od njih će biti primljen na Američku baletsku akademiju.

U filmu glumi grupa talentovanih profesionalnih baletana i balerina, uključujući Amandu Šul, Zoi Saldanu, Itana Stajfela, Sašu Radetskija i Šakima Evansa. 30. septembra u 20.30h na Cinemax-u 2!

Komentari: 0

Novi komentar