Na poziv Ambasade CG u Austriji

Bokeljska mornarica gostuje u Beču

Na poziv Ambasade Crne Gore u Republici Austriji, članovi Bokeljske mornarice i Gradske muzike Kotor 2. oktobra će otputovati za Beč. 
Objavljeno: 23. 09. 2019 - 12:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nastup Glavnog odreda u tradicionalnim uniformama, sa drevnim oružjem i sa zastavama Crne Gore i Mornarice, u pratnji Gradske muzike, defilovaće centrom Beča 4. oktobra u 12 sati. Nakon defilea, na trgu pored katedrale Svetog Stefana otplesaće tradicionalno Kolo.

Za ovu priliku su izrađeni flajeri na njemačkom jeziku sa osnovnim informacijama o Mornarici koji će se dijeliti gledaocima. Predviđen je i prijem u Ambasadi Crne Gore, kao i u upravi Grada Beča.

Gostovanje Bokeljske mornarice u Beču, a u svrhu obilježavanja 40 godina od upisa Kotora na UNESCO listi zaštićene kulturne baštine, finansiraće Opština Kotor i za tu svrhu izdvojeno je 15.000 eura.

Ovo gostovanje, koje će pratiti mediji, je od velikog značaja, ne samo za Bokeljsku mornaricu, već i za promociju Kotora, Boke i države Crne Gore.

Komentari: 1

Pravo mjesto

24. 09. 2019 - 11:41

Ova gerontološka mornarica je vazda bila ukras za razne događaje, kao što je dolazak austrougarske komande tokom I svjetskog rata, pa Italijana tokom drugog ... Eto vam fotografije na internet. Sve potanko tancujući i poskakujući uz ono dinamično kolo.
Novi komentar