Kosovski premijer u ostavci

Haradinaj: Logika Vučića da ometa Kosovo najviše šteti samoj Srbiji

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj ocijenio je da mogućnost podjele teritorije "nije više opasnost" za Kosovo i dodao da "na kraju, Kosovo može i bez priznanja Srbije".
Objavljeno: 26. 09. 2019 - 23:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Obraćajući se novinarima po povratku iz SAD, Haradinaj je rekao da je u Njujorku razgovarao sa izaslanikom američkog državnog sekretara za Balkan, Metjuom Palmerom o "bilateralnim odnosima dvije zemlje i dijalogu Kosovo-Srbija".

"Bilo je značajno da budem tamo. U SAD sam otputovao da bih razjasnio poziciju Kosova, sada već poznate i jasne stavove protiv podjele i promjene granica", rekao je Haradinaj.

On je dodao da je tokom boravka u Americi razgovarao i sa stalnim predstavnikom Njemačke u Ujedinjenim nacijama, Kristofom Hojsgenom kao i sa "sunarodnicima u SAD", ali ne i sa predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji takođe borave u Njujorku gdje se održava sjednica Generalne skupštine UN.

"Logika Aleksandra Vučića da ometa Kosovo u suštini najviše šteti samoj Srbiji. Na kraju, možemo i bez priznanja od strane Srbije", kazao je Haradinaj.

Komentari: 1

Nemoguća misija

27. 09. 2019 - 21:02

Mogli ne mogli, priznala vas neka srbijanska vlast ili ne, zar zaista mislite da ikada i u bilo kojoj varijanti Srbija može prihvatiti nezavisnost, otcjepljenje, okupaciju, Kosova. >Pa vjerovatnoća za takvo šta nije nula, nego još manja.
Novi komentar