Na poziv generalnog sekretara pokreta Luisa Ajale

Đukanović na sastanku Socijalističke internacionale

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović učestvovao je na godišnjem sastanku šefova država i vlada zemalja članica prezidijuma Socijalističke internacionale, u sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, na poziv generalnog sekretara pokreta Luisa Ajale.
Objavljeno: 27. 09. 2019 - 09:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sastanku su razmijenjenja mišljenja o stanju u međunarodnim odnosima, ključnim temama generalne debate Ujedinjenih nacija koje su istovremeno od posebnog interesa za članice SI, i o izazozima daljeg djelovanja pokreta.

dukanovic-sastanak-socijalisticka-internacionala-1“Predsjednik Đukanović je u diskusiji skrenuo pažnju na pojedine aspekte koje treba potencirati u radu Internacionale i posvetiti im pažnju, uključujući pad kvaliteta politike na globalnom planu, minimiziranje multilateralizma i trend usmjeravanja na nacionalno pristupanje u rješavanja globalnih pitanja. Posebno se osvrnuo na neophodnost daljeg ujedinjenja Evrope i širenja na Zapadni Balkan i osnaživanja interesa za saradnju s obje strane Atlantika”, saopšteno je Portalu Analitika iz Kabineta Predsjednika.

dukanovic-sastanak-socijalisticka-internacionala-2Ukazao je na uspjeh kontinuiteta nacionalne politike, reforme i rezultate na planu razvoja Crne Gore, i istovremeno uputio na važnost prepoznavanja prostora za djelovanje socijalističkog pokreta u pravcu reafirmisanja vrijednosti koje baštini, a što može činiti značajan doprinos stabilizaciji globalnih prilika.


 

Komentari: 3

Kakve on

27. 09. 2019 - 11:20

ima veze sa Socijalizmom?
Proleter

27. 09. 2019 - 12:13

Ovo je zaista svijet paradoksa!
Kojo

27. 09. 2019 - 14:04

Crna Gora je ostala jedna od rijetkih koliko toliko socijalnih drzava.Bogastvo nije veliko ali se koliko toliko pravedno raspodjeljuje.
Novi komentar