Projekat vrijedan 12 miliona eura

Uprava javnih radova dobila upotrebnu dozvolu za novu kanalizacionu mrežu u Beranama

Izdavanjem upotrebne dozvole za novi kanalizacioni sistem, Uprava javnih radova juče je uspješno privela kraju jedan od složenijih segmenata 12 miliona eura vrijednog projekta „Unapređenje vodosnabdijevanja i izgradnja sistema za tretman otpadnih voda i kanalizacione mreže u opštini Berane“.
Objavljeno: 27. 09. 2019 - 10:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Radovi na kanalizacionom sistemu obuhvatili su rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove mreže u dužini od 21 kilometar, kao i izgradnju 1,5 kilometra atmosferske mreže, za koje je izdvojeno oko šest miliona eura. 

postrojenje-za-tretman-otpadnih-voda-u-beranama

U okviru projekta izgrađeno je i novo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, čiji je probni rad u završnoj fazi. Takođe, očekuje se da uskoro budu završeni i radovi na novoj vodovodnoj mreži. 

Kompletan posao sa 85 odsto se finansira bespovratnim sredstvima Evropske unije iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć IPA - Regionalni razvoj, a ostatak obezbjeđuje Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta.

Realizacija projekta omogućiće povećanje kvaliteta života građana sa područja beranske opštine, kao i trajno rješavanje pitanja zaštite životne sredine, zahvaljujući modernom postrojenju za tretman otpadnih voda.   
 

Komentari: 0

Novi komentar