Sa dužnosti viceguvernera Centralne banke

Osnovni sud poništio odluku Skupštine o razrješenju Irene Radović

Osnovni sud u Podgorici, nakon sprovedenog ponovljenog postupka, donio je presudu kojom se poništava odluka Skupštine Crne Gore o razrješenju Irene Radović sa dužnosti viceguvernera Centralne banke Crne Gore.
Objavljeno: 27. 09. 2019 - 19:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Presudom se poništava Odluka br. 00-74/18-19/1 26. saziva Skupštine Crne Gore o razrješenju viceguvernera Centralne banke Crne Gore, donijeta 5. jula 2018., kao nezakonita.  

“U ponovoljenom postupku, po nalogu Višeg suda koji je ukinuo raniju prvostepenu presudu, raspravljalo se o tome da li sud ima nadležnost da preispituje zakonitost odluka Skupštine, povodom čega smo iznijeli argumentaciju baziranu na ustavnim odredbama i praksi Evropskog suda za ljudska prava. 

Sud je prihvatio tu argumentaciju i zaključio da bi svako drugačije rezonovanje imalo za posljedicu kršenje prava na pravni lijek i prava na pristup sudu koje je sadržano u pravu na pravično suđenje”, kazali su za Portal Analitika advokati Irene Radović Goran Rodić i Siniša Gazivoda.

osnovnisudirenaradovicvsskupstinacrnegore

osnovnisudirenaradovicvsskupstinacrnegore2

osnovnisudirenaradovicvsskupstinacrnegore3

Komentari: 3

falsifikatori i ucjenjivaci

27. 09. 2019 - 20:28

Izsatirani Zugic i njegova samovolja .
Anonimus

27. 09. 2019 - 21:56

Ponistite sve odluke legitimne vlasti u Crnoj Gori pa cete ponistiti i sebe i Crnu Goru!Sudovi nijesu hrabri vec ugadjaju laickoj javnosti i medijima nazalost!A sudovi bjehu li im pravi?
Ne bulazni

28. 09. 2019 - 06:01

Vlast je legitimna jedino kad se ostvari princip medjusobne kontrole. To sto postoji podjela vlasti ne znaci pravo na samovolju I iskljucivost nego obrnuto. Medjusobna kontrola je i osnova demokratije, sto zna citav svijet samo ne lokalne partijske autokrate. U Americi I bilo gdje drugo sud moze da ponisti bilo cije nezakonite Ili neustavne odluke.
Novi komentar