Na funkciji provela samo sedam mjeseci

Savković Vukčević podnijela ostavku, Koprivica preuzima Gradsko pozorište

Dramski pisac, dramaturg, scenarista, profesor dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu i Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju Stevan Koprivica biće novi direktor Gradskog pozorišta. Ovu ustanovu preuzeće od Nele Savković Vukčević koja je podnijela ostavku na ovu funkciju, piše Dan.
Objavljeno: 29. 09. 2019 - 07:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Koprivica je za Dan potvrdio je da je predložen za direktora Gradskog pozorišta.

“Tačno je da sam predložen, ali zakonska procedura još nije završena”, saopštio je Koprivica.

U mandatu direktora Gradskog pozorišta Nela Savković Vukčević provela je samo sedam mjeseci.

Funkciju je zamijenila poslaničkom u državnom parlamentu. Ostavku na funkciju direktora Gradskog pozorišta Nela Savković Vukčević je dostavila odboru za izbor i imenovanje, a nakon što ovo radno tijelo da saglasnost, ona će na sjednici gradskog parlamenta 1. oktobra biti razriješena.

Savković Vukčević je u Gradsko pozorište prešla iz Sekretarijata za kulturu i sport na čijem je čelu bila od januara 2015. godine do decembra 2018. godine. U vrijeme mandata sekretara od Glavnog grada je dobila 50 hiljada eura za poboljšanje uslova stanovanja.

Osim što se čeka imenovanje direktora Gradskog pozorišta, ova ustanova čeka i završetak zgrade u centru grada.

Kamen temeljac za ovaj objekat postavljen je 10. oktobra 2016. godine a rok završetka radova bio je 10. oktobar prošle godine godine. Međutim, ni taj rok nije ispoštovan, a kada će još uvijek se ne zna.

Zgrada je još uvijek u izgradnji, a tek nakon toga slijedi opremanje koje zbog specifičnosti može potrajati.

Komentari: 3

Nino

29. 09. 2019 - 09:00

Je li Koprivica kandidat Df-a ? Vraća se ludilo devedesetih.
Велимље

29. 09. 2019 - 12:20

За разлику од глупог фанатизма који потиче из твојега незнања, онај ко је именовао Стевана Копривицу одлично познаје колика је слава његова у драмској умјетности.
Boban Bg

29. 09. 2019 - 15:46

Veliki pozdrav za sjajnu ženu, Nelu Savković. Sa njom svaka institucija mnogo dobija, a dobija i Crna Gora. Što se tiče ostalog i ko dolazi na njeno mjesto, nemam što reći do - nadam se da se ljudi mijenjaju na bolje.
Novi komentar