Novinar Slobodan Stupar ocijenio

OEBS na izborima u Srbiji igrokaz, Vučić ima podršku Zapada

Najavljeno učešće Misije OEBS-a u predstojećem izbornom procesu u Srbiji je "igrokaz", rekao je u Novom danu novinar Slobodan Stupar. Živimo nevjerovatan period u kojem države više nema, državu je uzeo Aleksandar Vučić i nekoliko njegovih ljudi, kazao je on.
Objavljeno: 30. 09. 2019 - 10:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Tako nešto nije se dogodilo od dvadesetih u Italiji, tridesetih u Njemačkoj, Sovjetskom savezu, nigdje se nije dogodilo na ovakav način kao sad ovo kod nas… Vojska, policija, sudstvo, tužilaštvo, Crvena zvezda, Partizan... ima li nečega, a da je malo slobodno, odlučuje se i ko će da brani za Partizan. Monti Pajton mi ne djeluje više tako svježe, ovi su ga nadrasli… kopiraju previše Monti Pajtona i sad ga razrađuju", kaže Stupar.

On navodi da su građani ubijeni u pojam, kriza traje 30 godina, pa mladi i ne pamte da je ikada bilo bolje.

"Mi smo iscrpljeno i preplašeno društvo, ucijenjeno u najvećoj mogućoj mjeri, veliki procenat ljudi strijepi da li će izgubiti posao ako ne da jasnu i glasnu podršku vođi", kaže.

Prema njegovim riječima, građani su statisti u ružnim predstavama i dobijaju "mrvice koje kupe po patosu".

Govoreći o najavljenom učešću Misije OEBS-a u izbornom procesu u Srbiji je "igrokaz", dodajući da je priča o izborima bespredmetna jer ovdje izbora nema niti će ih ikada biti. Stupar je rekao da Zapad nije podržavao Slobodanan Miloševića, dok Vučić ima podrsku Zapada.

"To je loša, primitivna predstava, u kojoj oni njemu pomažu da on da najbolje moguće uslove za izbore, pa će izbori biti - demokratski, pa će on zatim u referendumu da prizna Kosovo", kaže.

Kako je naveo, opozicija samo preživljava od danas do sjutra, drži slamčicu 20 centimetara ispod vode.

EU će priznati izbore čak i ako u parlamentu bude 250 poslanika SNS, rekao je Stupar i dodao da je pred Srbijom važan posao, a to je da se završi proces oko statusa Kosova.

"Realno je da izruči Kosovo, jesi obećao, jesi, završi posao. Nakon toga će početi da se raspada sve. Onaj koji indukuje ovoliku količinu samovolje, ne vjerujem da će tražiti padobran da siđe i da se povuče. To se neće dogoditi", kaže on.

Komentari: 0

Novi komentar