CB Podgorica inicirao sastanke sa direktorima osnovnih i srednjih škola

Odgovor na vršnjačko nasilje biće sistemski i koordiniran

Rukovodstvo Centra bezbjednosti Podgorica je protekle nedelje održalo sastanke sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja Podgorice u cilju unaprjeđivanja i intenziviranja saradnje na prevenciji i suzbijanju svih oblika vršnjačkog nasilja i drugog devijantnog ponašanja maloljetnika.
Objavljeno: 01. 10. 2019 - 17:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

U skladu sa Nacionalnom Strategijom za prevenciju i zaštitu djece od nasilja rukovodstvo Centra bezbjednosti Podgorica je, nakon sagledavanja  postojećeg stanja maloljetničke delinkvencije i vršnjačkog nasilja posebno u školama, preduzelo potrebne korake iz svoje nadležnosti, shodno čemu je sačinjen Plan rada za školsku 2019/2020 godinu. 

„Policija je maksimalno posvećena radu na suzbijanju maloljetničke delikvencije. U narednom periodu prioritet će biti intenziviranje saradnje sa školama i nadležnim institucijama u cilju sveobuhvatnog i koordniranog odgovora na sve oblike devijantnog ponašanja maloljetnika”, istakao je načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević na jednom od sastanaka.    

„Centar bezbjednosti Podgorica spreman da svojim punim ljudskim i materijalnim  kapacitetima stane na put svim vidovima maloljetničkog prestupništva, prije svega preventivnim a zatim i represivnim djelovanjem.“, naglasio je Pavićević. 

Sagledavanje konkretnih problema, razmjena informacija i predlozi koji su iznijeti na održanim sastancima nastavak su saradnje policije i škola u Podgorici, a ona će u narednom periodu biti dodatno osnažena kako bi se učnio korak više u prevenciji ove pojave.

Učesnici sastanka su pozitivno ocjenili saradnju sa službencima Centra bezbjednosti Podgorica i iskazali spremnost za dalje pronažanje efikasnih preventivnih rješenja.

Zaključeno je da slijedi dalja aktivnija saradnja kroz svakodnevne kontakte kako sa rukovodstvima i stručnim službama škola tako i sa savjetima roditelja i đačkim parlamentima uz aktivnije angažovanje Centra za socijalni rad.

Sastancima su prisustvovali i načelnik Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije  Miloš Vučinić i načelnik Odjeljenja bezbjednosti policije Darko Knežević sa saradnicima.
 

Komentari: 0

Novi komentar