U saradnji sa Udruženjem penzionera

Klinika za ORL i MFH obilježila Dan starih osoba

Klinika za ORL i MFH Kliničkog centra Crne Gore uključila se u akciju povodom obilježavanja 1. oktobra, Međunarodni dan starijih osoba. Ona je u saradnji sa Udruženjem penzionera danas organizovala Dan otvorenih vrata. Ljekari Klinike za ORL i MFH su u periodu od 10h do 15h obavili skrining sluha i konusltativne preglede audiologa osobama starijih od 65 godina bez uputa i zakazivanja od strane izabranog ljekara.
Objavljeno: 01. 10. 2019 - 17:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 14. decembra 1990. godine proglasila Međunarodni dan starijih osoba, koji se obilježava  1. oktobra svake godine. Cilj je da se sve države podstiču  da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im učestvovanje u društvu u skladu sa njihovim sposobnostima. 

“Svaka zajednica mora sa posebnom pažnjom da se brine o starijoj populaciji. S obzirom na porast broja osoba treće dobi i na starenje populacije, svako društvo je obavezno da usmjeri posebnu pažnju na probleme sa kojima se susreću stare osobe. Kvalitetna zdravstvena zaštita, naročito prevencija, omogućava starijim osobam kvalitetniji život i zdravo starenje”, saopšteno je Portalu Analitika iz KCCG. 
 

Komentari: 0

Novi komentar