U okviru Otvorenih dana nauke

Šahovski meč Crne Gore i Srbije putem interneta

Šahovski klub Dijagonale iz Podgorice, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke Crne Gore u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore (ETF), u okviru Otvorenih dana nauke organizuje šahovski meč mladih šahista Crne Gore i Srbije putem interneta.
Objavljeno: 02. 10. 2019 - 08:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako su saopštili iz ovog šahovskog kluba, partneri u Srbiji su Zavod za unapredjivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije, šahovski klub Delfin i OŠ Milan Đ. Milićević iz Beograda (prvak Srbije u šahu).

sahovski-turnir-13

“Meč će se organizovati 5. oktobra u 11 časova na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici. Sastavi ekipa broje po deset takmičara različitih uzrasta do 16 godina starosti. Tempo po kojem se meč igra je 25 minuta po igraču uz dodatak od 10 sekundi”, dodaju oni.

Cilj projekta je popularizacija šaha, promocija novih tehnologija i interneta kao sredstva komunikacije, povezvanje mladih ljudi dvije zemlje kroz šah u duhu šahovskog gesla GENS UNA SUMUS – JEDAN SMO ROD!

internet-mec-sa-amerikancima

Da podsjetimo da je šahovski klub Dijagonale u januaru 2012. godine organizovao prvi internet meč u Crnoj Gori sa US Chess Center iz Vašingtona.

Komentari: 0

Novi komentar