Izvođač se obavezao da radove završi u roku od deset mjeseci

Počinje izgradnja Kuće maslina u Baru, Vlada izdvojila milion eura

Vlada Crne Gore investiraće blizu milion eura u izgradnju nacionalne “Kuće maslina” u Baru, koju su juče ugovorili Uprava javnih radova i cetinjsko preduzeće “Bombeton”. 
Objavljeno: 02. 10. 2019 - 10:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izvođač se ugovorom obavezao da radove završi u roku od deset mjeseci od dana uvođenja u posao.

Kuća maslina će se, u skladu sa urbanističkim planom Opštine Bar, nalaziti u Starom Baru. Njena ukupna površina, kako je zamišljeno rješenjem projektantske kuće Arhing Inženjering, biće blizu 1.100 metara kvadratnih.

 Projektovana je kao administrativni i edukativni centar, koji će ujedno biti središte raznih manifestacija, među kojima i tradicionalne Maslinijade.

Objekat će sadržati i manji pogon za preradu maslina, koji će biti otvoren za sve crnogorske maslinare i zainteresovane turiste, kako bi mogli da vide kompletan proces dobijanja ulja.

Osim značajnog unapređenja uslova za rad crnogorskih maslinara i predstavljanje proizvoda vrhunskog kvaliteta, očekuje se da će Kuća maslina biti veoma atraktivna i za mnogobrojne strane turiste i posjetioce, čime će postati dio turističke i kulturne ponude Bara i Crne Gore.

Komentari: 4

daka

02. 10. 2019 - 20:49

A kad ce da se ukloni ono ruglo od na divlje sagradjenog restorana I apartmana Stara carsija?Narusio je cio ambijent,mada prvom djecaku opstine to ne smeta,pogurao je radove,a I bio na otvaranju. Simpaticna koaliciona desavanja u gradu pod Rumijom. Bas ga oplemenjuju... Evo tri decenije.
daka

02. 10. 2019 - 20:50

Pozdrav za projekat
Ando

03. 10. 2019 - 14:23

Naravno, vrhunska arhitektura, kao i uvijek Rifat &teem!
Ninos

04. 10. 2019 - 07:24

Lijepa kuca za nas lijepi stari Bar.Red je vise da se osvkjezi necim ovakvim.
Novi komentar