petkom u 20h, HBO

Najmoćnija žena monarh u istoriji - Katarina Velika!

Nova četvorodjelna drama „Katarina Velika“ (Catherine the Great), sa Helen Miren i Džejsonom Klarkom u glavnim ulogama, imaće premijeru 3. oktobra, kada će sve epizode postati dostupne putem HBO GO usluge videa na zahtjev. Serija će takođe biti emitovana na HBO kanalu, gdje je premijera zakazana za 4. oktobar u 20h
Objavljeno: 02. 10. 2019 - 10:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Katarina Velika“ se bavi političkim i seksualnim intrigama na dvoru najmoćnije žene monarha u istoriji. Katarina (Helen Miren) je imala vrhovnu vlast u Rusiji gotovo polovinu 18. veka – odlučna, nezavisna, briljantno inteligentna i seksualno slobodna, predstavljala je definiciju savremene žene. Mini-serija prati Katarinu do kraja njene vladavine kroz strastvenu aferu s ruskim vojnim komandantom, Grigorijem Potemkinom (Džejson Klark). Usred skandala, intrige i kolosalnog sukoba, ovo je priča o opsesivnoj ljubavi. U nemogućnosti da se javno venčaju i čuveni po svom bludu, razvili su jedinstven i blizak odnos, pobeđujući neprijatelje i formirajući Rusiju kakvu znamo danas.

Serija je HBO i Sky koprodukcija, a režirao ju je Filip Martin, dok scenario potpisuje Najdžel Vilijams. Izvršni producenti su Helen Miren, Filip Martin, Dejvid Tompson, Čarli Patinson i Kristin Hili.

 HBO GO i HBO na Extra TV-u!

 

Komentari: 0

Novi komentar