Jednoglasno

Sonja Simonovska nova predsjednica Udruženja odbojkaških sudija CG

Na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, u subotu je održan seminar Udruženja odbojkaških sudija Crne Gore (UOSCG) kao i Skupština UOSCG. Redovnom seminaru prisustvovale su Međunarodne sudije, Nacionalne sudije, Sudije i Ispitane sudije.
Objavljeno: 02. 10. 2019 - 12:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Seminar je otvorila Predsjednica UOSCG Dragana Vučinić. Nakon uvodnog obraćanja Vrhovni sudija Saša Ivanović predstavio je Izvještaj o radu UOSCG u protekloj sezoni a Komesar takmičenja OSCG Miloš Jovanović upoznao je sudije sa Propozicijama takmičenja za narednu sezonu.

Nakon ovih izlaganja, Jelena Mitrović je održala prezentaciju o načinu vođenja elektronskog zapisnika a međunarodni sudija Sonja Simonovska govorila je o nadležnostima i obavezama sudija, kao i iskustvima sa međunarodnih takmičenja u prethodnoj sezoni ( Liga šampiona, Evropsko i Svjetsko prvenstvo).

Na Skupštini UOSCG za novu predsjednicu jednoglasno je izabrana Sonja Simonovska, čiji četvorogodišnji mandat kreće od 1. oktobra. Predložena je i nova lista sudija za narednu sezonu koju čini 40 sudija i to: dvoje Međunarodnih sudija, 6 Nacionalnih sudija, 13 Sudija, kao i 19 Ispitanih sudija.

Takođe, članovi Udruženja sudija su izabrali novo rukovodstvo UOSCG. U narednom periodu Skupštinu će predstavljati sledećih 5 članova: Sonja Simonovska, Slobodan Kovačević, Milana Vukčević, Petar Jocović i Jelena Mitrović.

Komentari: 0

Novi komentar