Iz vrha ABA lige u redove crveno-bijelih

Čabarkapa novi sportski direktor Zvezde

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Jugoslavije i doskorašnji sportski direktor ABA lige Žarko Čabarkapa novi je sportski direktor Crvene zvezde.
Objavljeno: 02. 10. 2019 - 20:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopštio klub sa Malog Kalemegdana, bivši košarkaš Finiksa i Golden Stejta i sportski direktor ABA lige, biće spona između predsjednika Nebojše Čovića, cjelokupnog sportskog dijela KK Crvena zvezda i menadžmenta kluba.

Na taj način će Filip Sunturlić kao generalni direktor kluba i Nebojša Ilić kao tim menadžer prvog tima Crvene zvezde, dobiti saradnika zaduženog za kompletna sportska pitanja.

Dodaje se i da će sva trojica usko sarađivati sa trenerom Milanom Tomićem u svakodnevnom radu kluba, a generalni direktor kluba Sunturlić poželio je dobrodošlicu Čabarkapi.

"Očekuje nas mnogo posla, velike stvari i sezona sa mnogo važnih utakmica i događaja za cio klub. Očekujem da se Žarko brzo kao čovjek iz košarke i sjajan poznavalac prilika u evropskoj i regionalnoj košarci, brzo uključi u rad KK Crvena zvezda i donese nove stvari u naš menadžment, a samim tim lakše svi zajedno ispunimo sve ciljeve koji su zacrtani", rekao je Sunturlić.

Čabarkapa je rođen 21. maja 1981. godine u Zrenjaninu, osvajač je zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Indijanapolisu, a igrao je u NBA ligi za ekipe Sansa i Voriorsa.

Nakon igračke karijere, koju je prerano morao da prekine zbog povrede leđa, radio je na razvoju nove ABA lige u ulozi sportskog direktora.

Komentari: 4

Ljubitelj tutuša

02. 10. 2019 - 20:41

Ovako Čović izražava svoju zahvalnost - parom!
Ljigavac

02. 10. 2019 - 21:01

A poslije će bit zamjenik Tumbakoviću.
Maestro

02. 10. 2019 - 21:40

Častio ga Čović za dobar posao u finalu. Ovo je sramota, ovo je čista pravokacija...
Slika i prilika

02. 10. 2019 - 23:06

Ovo je matrica za blamažu. kako su ovi ljudi zarobljeni strašno
Novi komentar