Sa mjesta sportskog direktora ABA lige, uskočio u fotelju sportskog direktora Zvezde

Počinje ABA liga: Čabarkapa kao corpus delicti

Ako laže koza, ne laže rog. Fraza taman pristaje svemu što se da uvidjeti bez misaonog napora. Poput, o tome je ovdje riječ, veze između onoga što Žarko Čabarkapa nije uradio tokom prošlosezonskog finala ABA lige i onoga što će raditi u ovoj sezoni!
Objavljeno: 03. 10. 2019 - 09:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Za neinformisane - Čabarkapa je sa mjesta sportskog direktora ABA lige, uskočio u fotelju sportskog direktora KK Crvena zvezda! Dakle, radiće, sada i zvanično, za tim sa Malog Kalemegdana... Sapienti sat!

Jer, za zdrav razum nema ni “udaljene sumnje” da je bivši as prijemni kod Čovića položio nemiješanjem ( zajedno sa kolegom Krešimirom Novoselom) u povjerene mu nadležnosti, tokom nezaboravno skarednih mečeva Crvena zvezda- Budućnost Voli.

Kršni Zrenjaninac, rodom od Pljevalja, koji je nosio i dres podgoričkog kluba, uspio je da ne vidi ništa od tri reprizna izvođenja anticrnogorskih i arhianticivilizacijskih pandeminijuma u Beogradu. I da regularnim za igru proglasi uslove spram kojih bi se Sava Kovačević na Ravnoj gori osjećao kao na slobodnoj teritoriji.

A, da zna da je vlast, pokazao je ispraznivši prve redove nakon prve utakmice u “Morači”! S pravom, jer dio domaćih navijača nije uspio da kontroliše bijes zbog onoga što se prethodno dešavalo na dva meča u Beogradu. 

Bljutava samozatajnost dvojice direktora ABA lige, njihovo, tada je tako izgledalo, dopuštanje da im strah ukalja obraz, stavila je pod upitnik smisao i budućnost regionalnog takmičenja jednako kao srednjovjekovna atmosfera u kojoj je finale igrano.

Sada, nakon ekspresnog dobijanja namještenja u klubu koji je, uz njegovu prećutnu saglasnost, s predumišljajem počinio brutalno ubistvo fer pleja i sportske kulture, postaje jasno da slabost nije bila trenutna i da je scenario bio brižljivo planiran.

E, sad... da još malo tumačimo. 

Da li je neukusno, kompromitujuće brzo naimenovanje Čabarkape za sportskog direktora Zvezde odraz Čovićeve neizlječive insuficijencije rafinmana ili dramatična demonstracija (osjećaja) njegove moći u košarkaškom podsistemu? Opijenost spoznajom da u, naizgled, regulisanom ambijentu, efektivno funkcioniše zakon jačega, sa Zvezdom i Čovićem na vrhu lanca ishrane?

U zavisnosti od toga da li je tačan odgovor pod a) ili pod b) i c), kao i od rezultata utakmica, klatno nelagode ovosezonskih učesnika ABA lige na gostovanju u Beogradu, moglo bi se kretati od “rutinskog” na...avanja majke (s nacionalnim predznakom), do upotrebe specijalnih jedinica radi hitne evakuacije gostujuće žive sile. (Nije realno očekivati da bi se u takvim okolnostima službena lica mogla ponašati mimo Čabarkapinog modela)

Cinici bi rekli - pravda je spora, ali nedostižna. Bokanu, Tedeskom i ostalima kao zbiljsko naravoučenije nameće se moto iz stripa: ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti. 

Kad, već, ne živimo viteško vrijeme, pa da se ravnamo po geslu: ne smiješ pobijediti, ako to kaniš uraditi kao Čović!

Antena M

Komentari: 1

Saša

03. 10. 2019 - 10:18

Za javnost u Crnoj Gori bi bolje bilo pisati o budžetu KK Budućnost Voli za prošlu sezonu (2018/19)..na koji način je stvoren i o totlanom rezultatskom fijasku na svim nivoima plus blamaža na kraju sa Moranrom u finalu naše lige.
Novi komentar