Ambasador CG nije prisustvovao

Formiran Savez Srba i Crnogoraca na Kosovu

Savez Srba i Crnogoraca juče je i formalno osnovan u Gračanici, na čelu sa predsjednikom skupštine ovog saveza Slobodanom Vujičićem.
Objavljeno: 03. 10. 2019 - 10:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Potpisivanjem zajedničkog dokumenta o saradnji, tri vodeća politička subjekta Crnogoraca sa Kosova: Udruženje Crnogoraca Kosova, Udruženje „Nova snaga“ i Građanska inicijativa „Luča“ i formalno su formirali Savez Srba i Crnogoraca i održali osnivačku skupštinu.

Savez Srba i Crnogoraca podržao je Srpsku listu i pozvao svoje članstvo da u nedelju na izborima za kosovski parlament glasaju za ovu političku opciju i podrže Srbiju.

„Vrijeme je praštanja i ovo je odlučujući momenat za našu budućnost, za pravoslavlje i sakupljanje oko jedne crkve, jednog jezika ali i postizanje kompromisa između Beograda i Prištine i istorijskog pomirenja između Srba i Albanca, što je preduslov za trajni mir na Zapadnom Balkanu“, piše u saopštenju koje potpisuje Slobodan Vujičić.

"Formiranju Saveza Crnogoraca Kosova nije prisustvovao ambasador CG na Kosovu, Ferhat Dinoša iako je uredno pozvan. Da smo formirali Savez Albanaca i Crnogoraca sigurno bi došao. Nekorektan i nediplomatski gest ravan skandalu", naglasio je Vujičić.

Takođe, formiranju Saveza nije prisustvovala redakcija na crnogorskom jeziku pri RTK2, što je prema ocjeni Vujičića sramotno i neprofesionalno. 

Zahvaljuju se oficiru za vezu Srbije Dejanu Pavićeviću na prisustvu i podršci.

Komentari: 6

CRNOGORAC

03. 10. 2019 - 12:31

TO JE VAZDA BILA ISTA CORBA SADA SA NOVOM ZAPRSKOM.
Odza Veilji

03. 10. 2019 - 13:14

Pa dobro bio Vam je officir za vezu ....
Freeman

03. 10. 2019 - 13:29

Dogodi se čudo , Crnogorci se vraćaju svojim korjenima.
lolo

03. 10. 2019 - 17:17

U organizaciju BIE, svakako. Sad su i jedni i drugi pod kontrolu Vucica i udbe tako da je Dinosa uradio pravu stvar. Vlada i centar za iseljenike treba da se distanciraju od ove cetke pa neka se oni, mimo drzave, 'SABIRAJU'. dok se ne opamete!!!
87091

03. 10. 2019 - 19:33

Formirani Savez u funkciji velikosrpskog nCcionalizma i nema nikakve veze sa opredeljenjima vecine Crnogoraca na Koasovu.Dobro potplaceni tzv.Crnogorci su skinuli masku .
Titan Novi Sad

03. 10. 2019 - 21:06

Vujačić koji je oslužio dugogodišnju robiju zbo krivičnog djela ubistva bio je priman i pozivan u MVP Crne Gore .Takva ličnost nažalost predstavljala je Crnogorce na Kosovu.Ovo je Savez sa ljudima koji su mnogo puta izrekli negatorski stav prema Crnoj Gori.Vujačić je i dokaz koliko ovi što rade u Upravu za Dijaspoeu nestručni i nesposobni da odaberu prave ljude. Ovaj Savez zna se ko je formirao
Novi komentar