Predsjednik Crne Gore sa predstavnicima crnogorskih iseljenika u Skoplju

ĐUKANOVIĆ: Iseljeničke zajednice čine važan most svake saradnje

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović se na kraju posjete Skoplju sastao sa Borisom Popivodom, predsjednikom Crnogorske zajednice u Sjevernoj Makedoniji i Medom Balićem, predsjednikom Saveza iseljenika iz Crne Gore.
Objavljeno: 03. 10. 2019 - 15:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Razmotrena su aktuelna pitanja u djelovanju dva udruženja, uloga i značaj Savjeta za saradnju sa iseljenicima i pitanja od važnosti za unapređenje položaja Crnogorske zajednice, koja aktivno djeluje u pravcu snaženja veza sa maticom Crnom Gorom uz maksimalnu lojalnost prema Sjevernoj Makedoniji.

Potvrđena je odlična saradnja sa svim makedonskim institucijama.

Kako je Portalu Analitika saopšteno sa sastanka, Đukanović je izrazio zadovoljstvo susretom sa predstavnicima dva naša udruženja koja djeluju u Sjevernoj Makedoniji i zahvalio na njihovom doprinosu jačanju ugleda Crne Gore i ostvarivanju njenih ciljeva. 

“Iseljeničke zajednice čine važan most svake saradnje, a naša zajednička obaveza je da te veze sačuvamo”, istakao je Đukanović, dodajući da je saradnji sa dijasporom dat poseban značaj nakon obnove nezavisnosti sa glavnim zadatkom da njen potencijal stavi u službu razvoja države. 

Đukanović je izrazio uvjerenje da će se paralelno sa razvojem zemlje i ekonomskim rastom, povećavati i pomoć i podrška matice radu iseljeničkih zajednica.

Time će se uz posebnu pažnju i spremnost na poštovanje različitosti i međusobnu saradnju, jačati uslovi za rad i veze matice i dijaspore.

Zajednički je ocijenjeno da Ambasada Crne Gore u Skoplju ima zapaženu ulogu u radu pomenutih udruženja.


 

Komentari: 0

Novi komentar