Saopšteno iz primorske opštine

Tivat izabran za ocjenu rezultata projekta ReLOaD-a u Crnoj Gori

S obzirom na to da je Opština Tivat jedna od pet partnerskih opština na projektu “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD)” koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), izabrana je za evaluaciju odnosno ocjenu rezultata projekta ReLOaD-a u Crnoj Gori.
Objavljeno: 03. 10. 2019 - 15:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

To je dogovoreno na sastanku U kancelariji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, kome su prisustvovali Paul Van Hof angažovani stručni konsultant UNDP-a i članica ReLOaD Komisije Dubravke Nikčević i Biljane Krivokapić, sekretarke ReLOaD Komisije Ivane Petković.

''Predstavnici lokalne uprave su iznijeli svoje stavove povodom implementacije projekta, koliko je LOD metodologija doprinijela načinu raspodjele sredstava za projekte nevladinih organizacija na lokalnom nivou, te naveli da je sam projekat ReLOaD bio od značaja za jačanje karovskih kapaciteta nevladinog sektora. Zaključujići da je navedeni projekat doprinio unapređenju postupka raspodjele sredstava za projekte nevladinih organizacija, neophodno je nastaviti sa organizovanjem obuka kao i samog mentorskog rada konsultanata sa nevladinim sektorom, što je i prihvaćeno od predstavnika Opštine''- navedeno je u saopštenju.

U sklopu posjete lokalnoj upravi, organizovan je sastanak sa predstavnicima nevladinih organizacija kojima su odobrena sredstva kroz ReLOaD projekat.

Komentari: 0

Novi komentar