Žarska strana Bjelasice

Gradnja inženjering će graditi žičaru vrijednu 1,9 miliona eura

U skladu sa opredjeljenjem Vlade Crne Gore da valorizuje turističke potencijale sjevera države, Uprava javnih radova potpisala je tri nova ugovora, koja će omogućiti nastavak aktivnosti, saopšteno je iz Vlade.
Objavljeno: 04. 10. 2019 - 10:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

U okviru projekta izgradnje novog ski centra na lokalitetu Žarski na mojkovačkoj strani Bjelasice, ugovorena je izrada idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnja ski staza uz planiranu žičaru „Z4“, po principu „projektuj i izgradi“. Najbolje rangirani ponuđač u postupku javne nabavke bilo je podgoričko preduzeće “Gradnja inženjering MNE”, a vrijednost posla je 1,9 miliona eura.

Rok za izradu idejnog rješenja je dva mjeseca od potpisivanja ugovora, za izradu glavnog projekta dva mjeseca od usvajanja idejnog rješenja, a za izgradnju šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Ranije je ugovorena izrada tehničke dokumentacije i izgradnja šestosjedne isklopive žičare, kapaciteta 2600 skijaša na sat.

Takođe, podizanjem potpornih konstrukcija na putu Vragodo – Vrioci – Žarski katun, za koje je izabrano preduzeće “Eko recikalaža” iz Podgorice, stvoriće se uslovi za dalju izgradnju pristupne saobraćajnica prema Žarskom. Vlada će u ovaj posao investirati blizu milion eura, a ugovoreni rok završetka radova je 90 dana od uvođenja izvođača u posao.

Uprava javnih radova je ugovorila i izradu idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju ski staza uz planiranu žičaru „K8“ na skijalištu Kolašin 1600, po principu „projektuj i izgradi“. Ovaj posao takođe je nakon tenderskog postupka pripao „Gradnji inženjering MNE“ , a vrijednost radova je 1,2 miliona eura.

Izvođač se obavezao da izradu idejnog rješenja završi u roku od dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora, izradu glavnog projekta dva mjeseca od dana usvajanja idejnog rješenja, dok će radove na žičari završiti za šest mjeseci od uvođenja u posao.

Komentari: 3

radeD

04. 10. 2019 - 15:42

Da li neko zna sta je sa zicarom na Durmotoru,evo druga godina ,niko nista ne prica, a rekli su placena zicara,pista se ureduje?????
Roki

04. 10. 2019 - 17:22

Da , stvarno sta je sa novom pistom i zicarom na Zabljaku,cesto idem gore i odusevio sam se kada sam cuo za ovo ali evo druga godina,nista, izgleda nove laži !!!
Zabljak slijepo crijevo

06. 10. 2019 - 17:27

Ko ce se lomatat 70-80 km i probijat kroz smetove kad se naprave skijalista uz jadransku maistralu i prugu BG-BR ?
Novi komentar