SDP traži izmjene zakona o budžetu

Možemo smanjiti broj poginulih i povrijeđenih na putevima

Poslanici Kluba poslanika Socijaldemokratske partije Raško Konjević, Draginja Vuksanović Stanković i Ranko Krivokapić predložili su juče Predlog Zakona o izmjenama zakona o budžetu za 2019-tu godinu kojim je tražena izmjena kojom bi se obezbijedila sredstva za nabavku stacionarnih radarskih sistema.
Objavljeno: 04. 10. 2019 - 12:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

 “Izgubljene živote i ogromnu materijalnu štetu nastale zbog saobraćajnih nesreća ne možemo, nažalost,  povratiti, ali možemo značajno smanjiti broj poginulih i povrijeđenih na crnogorskim putevima uz primjenu modernih tehnoloških sistema u budućnosti”, ističe se u saopštenju Poslaničkog kluba SDP-a, dostavljenom Portalu Analitika

Socijaldemokratska partija je, podsjećaju, više puta predlagala nabavku stacionarnih radarskih sistema koji bi se instalirali na preko 70 najkritičnijih tačaka na putnim pravcima u našoj zemlji “čime bi se značajno smanjio broj nezgoda koje se danas broje u hiljadama”. 

“Nažalost, i pored brojnih obećanja i uvjeravanja i od strane resornog ministra i predstavnika skupštinske većine na plenumu i sjednicama odbora za bezbjednost i odbranu za realizaciju ovog, 2.2 miliona eura vrijednog posla, očigledno nema volje i svijesti o značaju za naše sugrađane. Niz studija zemalja koje su se ozbiljan način posvetile ovom pitanju pokazuje značajno smanjenje broja udesa, a posebno broja udesa sa povrijeđenim ili poginulim učesnicima od uvođenja stacionarnih radarskih sistema”, naglašava se u saopštenju.  

Kako navode, tako je u Velikoj Britaniji broj saobraćajnih nesreća od njihovog uvođenja smanjen za 22%, a broj nesreća sa fatalnim posledicama gotovo prepolovljen, odnosno smanjen je za 42%. 

“Brojne druge zemlje, poput Estonije, Letonije, Francuske, Kipra, Belgije i drugih su uvele slične sisteme i postigle impresivne rezultate kad je u pitanju zaštita života i imovine građana. Očekujemo da će poslije brojnih obećanja od strane predstavnika vladajuće koalicije ovaj predlog dobiti podršku kako bi već od iduće godine stanje bezbjednosti na crnogorskim putevima značajno popravilo”, zaključuje se u saopštenju Poslaničkog kluba SDP-a.
 

Komentari: 3

Pali s Marsa

04. 10. 2019 - 12:36

Bravo geniji. U U dobri čas dobra tema Nista, najprije prodiskutujte sa uglednim parlamentarcima, pa cemo vidjeti.
Dodati....

04. 10. 2019 - 13:45

Slažem se sa tobom. Trebalo je samo da dodaš, da je SDP dvije decenije bio na čelu MUP. Sda se sjetili na mrtve. PS Onda svi ti dosadašnji mrtvi njima na dušu.
Prcanj

04. 10. 2019 - 13:51

A sto mislite kako su rodili Vrganji ove god.
Novi komentar