Reagovanje ambasadora Crne Gore na Kosovu

Nisam prisustvovao jer Savez služi kao podrška Srpskoj listi, to se kosi sa politikom CG

Povodom jučerašnjeg teksta da je formiran savez Srba i Crnogoraca na Kosovu obratio se Ferhat Dinoša, ambasador Crne Gore kazavši da nije prisustvovao formiranju tog saveza zato što je on projektovan da služi i na izborima 6. oktobra kao podrška Srpskoj listi, koja ne priznaje državu Kosovo, što se kosi sa zvaničnom politikom Crne Gore.
Objavljeno: 04. 10. 2019 - 14:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Prvo, g. Vujičić nije zaboravio da istinito obavijesti javnost da ambasador Crne Gore na Kosovu, iako uredno pozvan, nije prisustvovao činu formiranja njegovog saveza. Ali je g. Vujičić zaboravio da istu javnost obavijesti da Ferhat Dinoša nije prisustvovao formiranju tog saveza zato što je on projektovan da služi i na izborima 6. oktobra tekuće godine i da podrži Srpsku listu, koja ne priznaje državu Kosovo, što se kosi sa zvaničnom politikom Crne Gore. Savez koji u samom nazivu Crnogorce stavlja u drugi plan, savez kome je kucnuo čas za ''jednu crkvu i jedan jezik'' i savez koji u samom nazivu isključuje pripadnike drugih nacionalnosti porijeklom iz Crne Gore'', navodi Dinoša u saopštenju.

Kako dalje navodi u reagovanju, Vujičić nije zaboravio da kaže da bi doašo da se radilo o formiranju Saveza Albanaca i Crnogoraca, ali je zaboravio da kaže da je istinski savez Crnogoraca i Albanaca odavno stvoren.

''Još kad je Crna Gora 1999. imala otvorena vrata za prognane Albance sa Kosova koji su morali napustiti svoja ognjišta pred zločinima režima Slobodana Miloševića. Zaboravio je da kaže da je taj savez pojačan kad je nezavisna Crna Gora priznala nezavisnost Kosova i pečatiran kad su dvije države razmijenile ambasadore'', ističe Dinoša.

On se dalje u reagovanju osvrće i na navode Vujičića, da je neprisustvovanje ambasadora formiranju saveza nediplomatski čin ravan skandalu.

''Ali je Vujičić zaboravio da kaže da će mu vrijeme uskoro potvrditi da će diletantski čin ravan skandalu moći da potraži upravo u formiranju ''Saveza Srba i Crnogoraca'', koji neće moći da govori u ime crnogorske dijaspore na Kosovu niti da se obraća institucijama Kosova u to ime. Jer, Crna Gora neće komunicirati s Republikom Kosovo preko srbijanskog oficira za vezu koji je prisustvovao formiranju Vujičićevog saveza nego preko svog ambasadora na Kosovu koji tom činu nije prisustvovao'', zaključio je Dinoša.

Komentari: 7

Prčanj

04. 10. 2019 - 14:58

Oklen Crnogorci na Kosovu. Možda ima koji u Metohiji.
soko

04. 10. 2019 - 16:58

Bravo za Dinošu, tako se čuvaju interesi Crne Gore! Veoma providno sklepan "savez", protiv zvanične politike Crne Gore...
Srbijanski oficir za vezu!

04. 10. 2019 - 18:47

Aferim, gospodine Dinosa! Stvari se moraju zvati pravim imenom I vi to odlicno radite I branite intrese nase drzave CRNE GORE!
lolo

04. 10. 2019 - 21:31

Puna podrska Dinosi, vrlo naivna i priglupa (ako ne zlonamjerna) igra saveza crnogoraca)
prof.

06. 10. 2019 - 03:43

Crnogorci se posrbili na Kosovu
joko

06. 10. 2019 - 03:43

Crnogorci na Kosovu u službi Miloševića, i protiv Crne Gore
iko

06. 10. 2019 - 03:46

Dinoša je provjereni i odani prijatelj Crne Gore. Takvi Albanci su primjer čojstva i junaštva. Hvala ti.
Novi komentar