VIDEO

INFOFEST: Nagrade i priznanja za Microsoft, Poštu Crne Gore, CG Telekom…

Na Zajedničkoj sjednici Upravnog i Programskog odbora 26. Festivala informatičkih dostignuća INFOFEST 2019, održanoj juče u Budvi, na predlog Programskog odbora, Upravni odbor je donio odluku o dodjeli nagrada i priznanja najuspješnijim učesnicima ovogodišnje manifestacije.
Objavljeno: 05. 10. 2019 - 08:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nagrade i priznanja uručio je generalni direktor za elektronsku upravu i informatičku bezbjednost Ministarstva javne uprave Dušan Polović.

Priznanje za inovativnost rješenja u okviru instant-payment sistema prezentiranog na Infofestu 2019 pripalo je kompaniji Payten.

Za razvoj platforme zasnovane na vještačkoj inteligenciji dodijeljeno je priznanje kompaniji Microsoft.

Posebno priznanje za primjenu elektronskih servisa u poštanskom saobraćaju na primjeru elektronskog pisma i vremenskog pečata pripalo je Pošti Crne Gore.

Za projekat Digitalizacija državne uprave- softversko rješenje za inspekcijski nadzor posebno priznanje za kvalitet IT rješenja pripalo kompaniji Enetel.

Kompaniji Čikom informatički inženjering dodijeljeno je priznanje za atraktivnost i primjerenost primjene ICT u povećanju dostupnosti kulturno-istorijskih vrijednosti, kroz primjer Kanli kule.

Specijalno priznanje pripalo je kompaniji Atos IT Solutions & Services, za sudski informacioni sistem Ministarstva pravde Crne Gore, predstavljen u prezentaciji „Od vizije do efikasnog sudskog sistema u pet koraka“.

Za najatraktivniju prezentaciju realizovanu u programu Infofest 2019  proglašena je  „Digitalna transformacija i rad sa e-dokumentima“ kompanije Nextsense.

Nagrada za najbolji autorski rad u okviru regionalne naučno-stručne konferencije Infofest-Pulse 2019, dodijeljena je autorima Zariji Miliću i Tripu Matijeviću za rad „Roboti (RPA) u bankarstvu“.

Nagrada za najbolje projektno rješenje prezentirano na Infofestu 2019, pripala je  kompaniji Crnogorski Telekom za projekat IPification: sigurna autentifikacija korisnika.


 

Komentari: 1

Cikotic

07. 10. 2019 - 01:02

Postu treba nagradit, nalazimo se na crnu listu za sve priznate dostave u svijetu...
Novi komentar