Problemi sa uličnom rasvjetom u Prijestonici

URA: Zemlje "Trećeg svijeta" stale uz Cetinje

Nakon što su čuli da stanovnici prijestonog grada jedne "razvijene" evropske zemlje i lidera u regionu imaju problema sa uličnom rasvjetom, niz država "Trećeg svijeta" odlučilo je da "podijeli muku" sa stanovnicima Cetinja, saopštili su danas iz cetinjske URE.
Objavljeno: 05. 10. 2019 - 08:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pojašnjavaju da je u proteklih mjesec dana pokrenuta akcija prikupljanja sredstava za kupovinu gasnih lampi, tzv. "ćoreša", sa kojima će se, kako tvrde, pokušati barem malo nadomjestiti nedostatak rasvjete u dijelu Bajove, Mojkovačkoj ulici i u Bajicama.

“Iz Organizacionog odbora zemalja "Trećeg svijeta" koje se bave ovom humanitarnom akcijom su nam saopštili da su čuli za probleme koje imaju pješaci, ali i vozači u tom kraju zbog višemjesečnog nedostatka javne rasvjete.  Uz to, stanovnici afričkih država Lesoto, Burundi i Burkina Faso, zatim zemalja latinske Amerike Nikaragva, Surinam i Gvajane, te azijskih Mijanmara, Laosa i Šri Lanke, odlučili su se da ne stanu na tome. Za potrebno su našli i da pošalju volontere koji će obavljati posao fenjerdžija, inače i dalje unosnog posla u njihovim zemljama”, ukazuju iz cetinjske URE.

Ističu da i ako je posao fenjerdžija u Evropi počeo izumirati u 19. vijeku, na Cetinju se u zadnjih par mjeseci stvorio deficit tog stručnog kadra.

“Kako niko već više od 100 godina nije obučavan za tu struku, pomenute zemlje su uvidjele potrebu i poslale stručne ljude koji će volonterski obavljati ovaj posao. Organizacionom odboru zemalja "Trećeg svijeta" bilo je interesantno kako jedna evropska prijestonica ima slične probleme i potrebu kao stanovnici njihovih zemalja” ističu u cetinskoj URI.

Bitno je, kažu na kraju, napomenuti i to da je u ovim ulicama došlo do uklanjanja mlađane rasvjete sa solarnim panelima, a završetak radova se očigledno tempira za predizbornu kampanju, smatraju oni.

fenjeri-na-cetinju

Komentari: 5

Osmogrk

05. 10. 2019 - 09:47

Lako je tima drzavama jer one nijesu priznale Kosovo pa imaju ulicnu rasvjetu. To je nas bog zbog toga kaznio.
cg bluz

05. 10. 2019 - 11:31

Aeee...kaznio nas je sto dopustismo da se posrbimo pa sad gledamo razroko - jednim okom na Beograd a drugim na Cetinje...pa nemamo kad mislit o rasvjeti i boljem zivotu.
Tesla

05. 10. 2019 - 10:14

Blago tim drzavama, mize im biti. Oni nemaju partije koje mrze svoju drzavu, koje pljuvaju po njoj dje god stignu, koje je ocrne da crnje ne moze biti dje god idu.Te drzave nemaju partije koje primaju platu za nerad i svakog prvog se ne cuju za kasom. Ukratko te drzave nemaju df i demokrate,ure i bakrace. Blago njima!!
VRIJEME ISTINE

05. 10. 2019 - 11:34

Tesla je Crnogorac. Svaka cast za komentar, to je istina.
Đe si Tesla?

05. 10. 2019 - 12:13

Pa gde si ti brate Srbine, tebe sigurno neće da "pljuvaju"! Što nam ne pomogneš jer mizi obožajemo našu DOMOVINU Crnu Goru, a ti voliš samo DPS DRŽAVU! A znaš li česova je različitost meždu njima? Ne znaš? Blago tebi.
Novi komentar