Janović: U sportsku infrastrukturu uloženo preko milion eura

Ministarstvo sporta i mladih od početka mandata ove Vlade u sportsku infrastrukturu uložilo je više od milion eura. Najviše projekata realizovano je u Podgorici, a ministar sporta i mladih Nikola Janović za kaže da će svi započeti projekti biti završeni do kraja mandata ove Vlade.
Objavljeno: 05. 10. 2019 - 18:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Od 24 opštine u Crnoj Gori u njih 18 Ministarstvo sporta je u posljednje tri godine uložilo značajna sredstva u razvoj sportske infrastrukture. Kada je sve stavio na papir ministar sporta i mladih Nikola Janović došao je do precizne računice.

"Uloženo je negdje preko milion eura. Za taj novac smo uspjeli da rekonstruišemo i izgradimo 37 terena i školskih sala. Praktično 28 je već završeno a ostali tereni će biti završeni u narednim sedmicama ili do kraja godine. Jako nam je važno da se djeca širom Crne Gore u što boljim uslovima bave sportom", kazao je Janović u intervjuu za Novu M.

Najviše projekata, njih osam realizovano je u Podgorici. Međutim za sada nije bilo projekata u Budvi, Tuzima, Gusinju, Kolašinu, Plavu i Beranama. Ali to ne znači da ih neće biti do kraja mandata ove Vlade ili u narednom mandatu.

"Jako je važno da djeci obezbijedimo što bolje uslove. Smatram da sa svakim eurom koji uložimo u sport doprinosimo zdravlju naših građana, tako da ćemo još dinamičnije nastaviti na tom polju", rekao je ministar.

Procjena je da sve realizovane projekte koristi oko 26.000 učenika, osam hiljada mladih i oko 100 klubova širom Crne Gore. Zadovoljan je prvi čovjek crnogorskog sporta odnosom pojedinih lokalnih uprava. Međutim, više ga brinu one opštine koje su slabo zainteresovane za realizaciju projekata i to u sopstvenom dvorištu.

"Bio sam u jednoj školi i kada su mi rekli da 40 godina nije ništa uloženo u sportsku salu pitao sam da li ste se obraćali opštini. Odgovorili su mi da jesu ali su im iz opštine kazali da su njihove ingerencije do kapije. Ako bi smo tako razmišljali svaka škola je ingerencija Ministarstva prosvjete, svaka škola se nalazi na teritoriji neke opštine. Dakle, najmanju ingerenciju ima Ministarstvo sporta ali mi zbog društvene odgovornosti i javnog interesa mi moramo da stvorimo dobre uslove našoj djeci da se na adekvatan način bave sportom i zato apelujem na pojedine opštine da se bolje uključe u razvoj sportske infrastrukture", kazao je Janović.

Postojeće sportske objekte koriste brojni šampioni, ali i oni koji će biti u budućnosti. Da i o šampionima država brine pokazuje statistika. Sve ih je više na prijemima kod ministra, a onda kući odlaze sa novčanim nagradama.

"Vlada Crne Gore i Ministarstvo zaista želi da pokaže koliko nam znače svi ti uspjesi sportista koji na najbolji način promovišu našu državu. Reći ću samo da su te novčane nagrade višestruko veće nego u bilo kojoj državi regiona", rekao je prvi čovjek crnogorskog sporta.

Svi započeti projekti u mandatu ove Vlade biće završeni, kaže Janović i najavljuje još projekata kada je u pitanju sportska infrastruktura.

Komentari: 0

Novi komentar