Savjet za privatizaciju pregovara sa Obradovićem

Vlasnik Čukaričkog hoće vile na državnom zemljištu u Herceg Novom

Crnogorski Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte pregovara sa konzorcijumom iza kojeg stoji Dragan Obradović, vlasnik srpskog fudbalskog kluba Čukarički, u vezi sa dugoročnim zakupom državnog zemljišta „Kabala for” u Opštini Herceg Novi, piše Dan.
Objavljeno: 06. 10. 2019 - 07:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Radi se o konzorcijumu koji čini podgorička kompanija Montenegro Asset Management, vlasnika Sretena Đikanovića i ADOC doo koja je registrovanau Beogradu, a čiji je jedan od vlasnika Obradović.

Sreten Đikanović povezuje se sa nekoliko kompanija u Crnoj Gori. Do oktobra 2016. godine bio je na čelu kompanije „Farmegra”, koja se bavi distribucijom ljekova i koja je godinama važila za blisku vlasti i tako dobijala milionski vrijedne poslove oddržave.

Prema izvještaju Savjeta za privatizaciju i kapitale projekte, u skladu sa zaključkom sa XII sjednice Ten derske komisije, 24. juna 2019. godine je otvorena jedina pristigla ponuda na javni poziv za davanje u du goročni zakup lokaliteta „Kabala for”. Tenderskoj komisiji je od pravnog i finansijskog savjetnika revizorske kuće „Deloite” dostavljen izvještaj o formalnoj ispravnosti ponude.

Ha XIII sjednici Tenderske komisije, koja je održana 1. jula 2019. godine usvojen je izvještaj o formalnoj ispravnosti ponude no osnovu javnog poziva za davanje u dugoročni zakup lokaliteta „Kabala for” i formiran je radni tim u sastavu Damir Davidović, Dragana Čenić i Nada Pavićević, koji će pored savjetnika učestvovati u pregovorima sa konzorcijumom iza kojeg stoje Đikanović i Obradović. Radni tim je održao prvi sastanak sa predstavnicima ponuđača 17. jula 2019. godine, na kojem je definisana metodologija rada i označena otvorena pitanja, oko kojih su pregovori u toku.

Premaranijim podacima, državno zemljište na lokalitetu „Kabala for” daje se u zakup na period od 30 godina, sa obavezom finansiranja, projektovanja, izgradnje i upravljanja rent-a-pul vilama kategorije pet zvjezdica. Radi se o zemljištu ukupne površine 12.121 kvadrata.

Zakup obuhvata katastarske parcele iz lista nepokretnosti br. 242 KO Rose, Opština Herceg Novi. Učesnik na tenderu je morao da posjeduje najmanje jedan hotel kategori je najmanje četiri zvjezdice u većinskom vlasništvu, odnosno da upravlja takvim hotelom, ili posjeduje pismo o namjerama ili ugovor o upravljanju objektima zaključen sa privrednim društvom koje upravlja najmanje jednim hotelom sa najmanje četiri zvjezdice.

Takođe, jedan od uslova je bio i da ponuđač posjeduje finansijsku sposobnost i sredstva neophodna za realizaciju tendera, odnosno minimalnu imovinu aktivu od petmilionaeuranadan 31. decembar 2018. godine, ali i da ima ostvaren pozitivan finansijski rezultat i prihod od najmanje pet miliona eura u prošloj godini.

Komentari: 7

Hahah

06. 10. 2019 - 08:01

A ne no preselite i Mali Mokri lug..
Anonimus

06. 10. 2019 - 09:07

Svi koji investiraju u CG su dobrodosli samo u interesu Drzave!
Putnik Namernik

06. 10. 2019 - 10:25

Nisu svi dobrodošli, naročito ne oni sa prljavim parama.... Ja želim Američke investitore a ne ruske sluge....
Hugo Stiglitz

06. 10. 2019 - 16:35

Nažalost, ljubav nije obostrana, pa američki investitori izbjegavaju da olažu kod nas... Zašto? Ne bih znao, zaistO...
Je li

06. 10. 2019 - 14:10

ovo "u naočare" taj biznismen?
get me out odavde

06. 10. 2019 - 22:08

This picture explains everything. They should be arrested on the spot, before they make some bit damage. No question needed to ask.
vesko nk

07. 10. 2019 - 13:28

Ova dama sa cvikerama je musko???Ajde ali friz. ga zeza.
Novi komentar