Tri poslovna prostora

Vlada prodaje 1.100 kvadrata u Beogradu za 900.000 eura

Tri poslovna prostora ukupne površine 1.088 na atraktivnoj lokaciji preko puta Beogradskog sajma na Savskom vencu u Beogradu naći će se 24. oktobra na aukciji, objavilo je Ministarstvo finansija.
Objavljeno: 07. 10. 2019 - 08:05 Promjenite veličinu teksta: A A A
Vlada prodaje 1.100 kvadrata u Beogradu za 900.000 eura
Foto: Wikipedia/ZlatanJovanovic

“Početna cijena nepokretnosti iznosi 916.414,10 eura shodno Izvještaju Uprave za nekretnine Crne Gore o procjeni vrijednosti nepokretnosti u Beogradu od 10. aprila 2019. godine”, precizira se u pozivu, prenose Dnevne novine.

U pitanju je pomjeranje roka javnog poziva koji je ova institucija u ime Vlade Crne Gore prvobitno raspisala 2. septembra.

Njime je oglašena prodaja podruma površine 191 kvadratni metar, kancelarije od 650 kvadrata na drugom spratu i još jedne od 247 kvadrata na trećem spratu objekta na Bulevaru Vojvode Mišića 37.

Država je postala vlasnik nešto više od trećine zgrade na izuzetno atraktivnoj lokaciji samo pola kilometra od naselja Beograd na vodi, nakon stečaja Primorke iz Bara, kojoj je svojevremeno pripao dio takođe ugašenog poljoprivrednog preduzeća Uljaricacoop iz Beograda.

Pozivom na javno nadmetanje, koje će biti održano 24. oktobra u podne u Ministarstvu finansija, dalje se precizira kako učesnici aukcije mogu biti svi zainteresovani domaći i strani građani i kompanije, uključujući i konzorcijume, koji otkupe dokumentaciju za 1.500 eura, potpišu izjavu o čuvanju povjerljivosti podataka i uplate depozit od još 45.820 eura.

Takođe, zainteresovani mogu obići nekretnine najkasnije do 15. oktobra u 15 časova, a dokumentacija se može otkupiti do 18. oktobra u 13 časova.

Učesnik koji na najavljenoj akuciji ponudi najvišu cijenu postaje kupac, a njegova je dužnost da sa Vladom zaključi Ugovor o kupoprodaji najkasnije 30 dana od javnog nadmetanja.

Komentari: 3

Mihailo,Bgd

07. 10. 2019 - 10:03

NADAMO SE RAZUMU, da Vlada CG deo novca angažuje za nabavku prostora za Crnogorski kulturni centar u Beogradu ili bar za KIOSK gdje bi se moglo kupiti bar jedno izdanje crnogorskih izdavača.. Ambasada CG u Srbij je dižena skoro u potrovlju na Terazijama zajedno sa "Metalcom" iz G. Milanovca. Za Crnogorska kuću u Bgd. još niko nije otkrio čemu i kome služi! Nije valjda da se čeka da broj nac. opredijeljenih Crnogoraca u Srbiji asimilacija svede ispod 10 hiljada pa da se onda probudite? Tada će biti kasno za buđenje.
Pero iz Kontrolu leta

07. 10. 2019 - 10:50

Prejudicirate, g-dine, možda je prerano, treba sačekati da se poveća broj Crnogoraca u Beogradu. Najbolje je da se svi Crnogorci na po godine presele u Beograd da ponovo njime zavladamo kao što smo gotovo sto godina.
Gule Beograd

07. 10. 2019 - 10:59

Više od trideset godina Crnogorska nacionalan zajednica iz Beograda bori se za dostojanstvo nacionalne manjine i ostvarenje prava koje joj pripadaju bez ikakve pomoći matice države.To je jedinstven primjer od 28 nacionalnih manjina da se matica država tako odnosi prema jednom važnom pitanju za samu Crnu Goru.Upravo je CNZ iz BEOGRADA izborila status i mogućnost da se bori za svoja posebna prava zajedno sa drugim Crnogorcima širom Srbije.Svki zahtjev za pomoć bar jedan kvadratni metar prostora nailazio je samo na ignorisanje.Sve to vrijeme kao i sada Crna Gora jre trgovala sa hiljadama kvadrata prostora .
Novi komentar