Monteput

Neće biti smanjenja putarine kroz Sozinu

Putarina kroz tunel Sozina u narednom periodu neće pojeftiniti, saopšteno je Prvoj iz Monteputa.
Objavljeno: 07. 10. 2019 - 10:20 Promjenite veličinu teksta: A A A
Nece biti smanjenja putarine kroz Sozinu
Ilustracija

U Monteputu podsjećaju da je cijena ista svih 13 godina, te da se nije mijenjala ni kada se povećavao pdv. Napominju i da plaćaju oko 2 miliona eura godišnje za kredit, koji im ističe 2030.

"Ovo preduzeće ulaže od milion i po do dva miliona na auto-put. Mi u ovom momentu, imajući u vidu da se polako pripremamo za održavanje puta, tu će biti vrlo zahtjevno održavanje, u tom smislu s naše strane neće biti prijedloga da se smanji putarina, a konačnu odluku donosi Vlada", kazao je direktor Monteputa Jonuz Mujević.

Kroz tunel je od početka godine prošlo je oko dva miliona i 300 hiljada vozila, a po tom osnovu naplaćeno je oko sedam miliona i 300 hiljada eura.

"Kada se to gleda u finansijskim pokazateljima, mi smo 0,14 odsto niži u osnosu na prošlu godinu, koja je rekordna bila uz ovu opasku da smo imali značajni veći broj veći broj teretnih vozila cija je putarina znatno veća", poručio je Mujević.

Komentari: 2

RAŠO

07. 10. 2019 - 11:03

Ako se na dionici autoputa od Podgorice do Mateševa, na kojoj ima 16 tunela i koja je dužine oko 42 km. predviđa putarima oko 3,30 e. mislim da je putarina od 2,5 e. kroz Sozinu ne velika nego prevelika i da je treba smanjiti. Međutim kako je kod nas mnogo što, šta nerealno, može i ovo da prođe. Sila boga ne moli.
Matan

07. 10. 2019 - 11:44

Niko tebe moj dobri Rašo ne ćera da koristiš tunel. Ajde ti preko vratolomnih petrovačkih strana. Putovat ćeš četiri puta duže uz puno opasnosti i potrošiti benzina više od 2,50 eura!
Novi komentar