Predsjednik Višeg suda demantovao odbjeglog bankara

SAVIĆ: Knežević želi da mi se osveti zbog naredbe o pretresu kuće

Predsjednik Višeg suda Boris Savić demantovao je navode odbjeglog bankara Duška Kneževića da je uzimao novac od njega.
Objavljeno: 07. 10. 2019 - 12:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Radi se o neistinama. Sve što kaže Duško Knežević je apsolutna neistina. Demantujem da je bilo kada davao novac, on ili bilo ko drugi. Negiram da je to radio preko Nenada Vujoševića“, kazao je Savić na hitno zakazanoj pres konferenciji.

Tvrdi i da nije desna ruka Ivice Stankovića, kako navodi Knežević.

"Nije tačno da sam njegova desna ruka. Sa njim imam korektnu komunikaciju koja doduše nije tako česta", ističe Savić.

Savić smatra da je u pitanju lična osveta Duška Kneževića zbog njegove naredbe da mu se pretresu kuće u Zeti i Pod Goricom.

POLIGRAF

„Spreman sam da se podvrgnem potvrdi da li je ovo što ja kažem istina ili ne, da se poligrafski testiram. Pozivam sve nadležne organe da ispitaju slučaj. Neko može pomisliti ako ima nešto da se ispituje, možda ima nečega, nešto je istina. Nema, radi se o potpunoj neistini“, objasnio je Savić.

On je rekao da nema ništa protiv da se eventualno obezbijedi njegovo izuzeće u narednim predmetima.

„Ja u svakom slučaju o tome neću odlučivati, pokrenuću proceduru da se ispita ima li ovakvog osnova. Može se bilo šta reći za bilo kog sudiju i poslije se pokrenuti pitanje da li je nadležan taj sudija ili ne“, objasnio je Savić.

On je rekao da nije spreman da podnese ostavku.

„Nisam spreman, jer ostavka ne može poslije da se povuče. Šta ćemo kada se ispostavi da je to sve bila neistina“, upitao je Savić.

Novinari su ga pitali da li je spreman da tuži Kneževića.

„O tome jos nisam odlučio, imamo vrlo loših iskustava sa tužbama zbog neistina... Državni funkcioneri su vrlo slabo zaštićeni od neistina. Ne znam da je iko odgovarao za neistine koje je iznosio“, zaključio je on.

FOTO: Dobrilo Malidžan/Pobjeda

 

Komentari: 2

Freeman

07. 10. 2019 - 14:19

Kod koga poligraf,kod crnogorske policije ,kako ne .Vrana vrani oči ne vadi !.
Miko

07. 10. 2019 - 16:04

Jes, jes sve se u Crnoj Gori do mjesta vrhovnih i predsjednika dolazi zbog profesionalnosti i objektivnosti. Naročito je bitno da nijeste u DPS ili njemu bliski. Pa ko vama više išta može vjerovati. Za.......li vi to nas, ono svi odreda.
Novi komentar