Zahvalio na povjerenju

Stanković: Tužilački savjet pokazao da ne dozvoljava da odluke donose lica s potjernice

– Tužilački savjet pokazao je da ne dozvoljava i da neće dozvoliti da odluke o Državnom tužilaštvu donose lica sa potjernice. Pokušaji diskreditacije, prijetnji i podvala nijesu dali razultate, jer je svima od samog početka bilo jasno šta je cilj takvih manipulacija – poručio je v.d. vrhovnog državnog tužioca, Ivica Stanković nakon izbora na tu funkciju.
Objavljeno: 08. 10. 2019 - 15:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

On se zahvalio članovima Tužilačkog savjeta na ukazanom povjerenju i prilici da i u narednom periodu rukovodi tužilačkom organizacijom, odlučnom, kako je rekao, da se izbori sa svim izazovima pred kojima se nalazimo.

– Da su izazovi brojni potvrđuju i pokušaji diskreditacije koji su kontinuirano i učestalo dolazili od bjegunca od pravde i ciljano su intenzivirani pred donošenje današnje odluke Tužilačkog savjeta. S tim u vezi, naglašavam da je Državno tužilastvo odlučno da se i u aktuelnom predmetu, u koji je umiješan bivši sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, u najkraćem roku utvrdi puna istina. Pokazaćemo da smo spremni da se brzo i efikasno izborimo sa svim vidovima kriminala, pogotovo sa njegovim ograncima u našim redovima. Samo na taj način uspjećemo da vratimo poljuljano povjerenje građana. Mi radimo isključivo u javnom interesu i spremni smo da to i dokažemo – poručio je Stanković.

On je ocijenio da je nesmetano funkcionisanje državnotužilačke organizacije važnije od svega. Tužilački savjet je, prema njegovim riječima, još jednom pokazao da je njegov osnovni zadatak obezbjeđivanje samostalnog funkcionisanja Državnog tužilaštva.

Državnog tužilaštva koje će i u narednom periodu nastaviti sa dosljednom borbom protiv svih vidova kriminala i korupcije. I zato svim učiniocima krivičnih djela, ko god oni bili i gdje god pokušali da se sakriju, poručujem da će ih stići ruka pravde, prije ili kasnije – zaključio je Stanković.

Komentari: 7

sudija

08. 10. 2019 - 15:20

Ima li ovaj čovjek imalo obraza? I kako ga nije stid
lolo

08. 10. 2019 - 15:55

Stid od cega?? Od optuzbi najvecega lupeza u CG? Ne budali!!
Anonimus

08. 10. 2019 - 17:11

Ovo je smijurija!
Rašo

08. 10. 2019 - 18:51

lijepo li je nekad zaćutati i pokriti se ušima. Mala smo mi zemlja , zna se ovođe i đe ga kome kokoške snose. Dobro se mi poznajemo međusobno.
ISKRA

08. 10. 2019 - 20:30

"Tužilački savjet pokazao", a nastavak bi trebao glasiti otprilike ovako: da je ovo još uvijek njihovo vrijeme. Vrijeme njihove volje, njihovih familija i kumova. Pokazao da mi ostali i nijesmo bitni, da smo mi tu ne zbog svog nego njigovog dobra i pride da slušamo njihove "argumente" da je takav rezon i činjenje sasvim uredu. I jeste iz njihovog ugla gledano. Upravu su oni, ali za niih, ne i za većinu crnogorskih gradjana. Većini, posebno mladima, svakodnevno i uporno šalju poruku, da iza sebe ostave svaku nadu.
Rašo

08. 10. 2019 - 22:06

Kako bi rekao Andrić "Imati veliku snagu , fizičku ili moralnu, a ne zloupotrijebiti je bar ponekad , teško je , gotovo nemoguće"
Zoran V. Raičević

09. 10. 2019 - 00:42

Totalni raspad crnogorskog sistema!
Novi komentar