Reagovanje na odluku Tužilačkog savjeta

SNP: Nadali smo se da će Stanković sam da podnese ostavku

Današnji izbor Ivice Stankovića za vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca pokazao je svu dubinu krize u kojoj se nalazi pravosudni sistem Crne Gore. Ni sva objavljena komunikacija Duška Kneževića i Stankovićevog dojučerašnjeg čovjeka od povjerenja, sekretara VDT-a Nenada Vujoševića, nije bila dovoljna da ubijedi članove Tužilačkog savjeta da uskrate podršku prvom čovjeku crnogorskog pravosuđa, ocijenili su iz SNP-a.  
Objavljeno: 08. 10. 2019 - 18:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

 “Nadali smo se da će Stanković imati dovoljno hrabrosti i digniteta da sam podnese ostavku i na taj način skine ljagu sa svog imena i sa funkcije koju pokriva, ali se to nije desilo. Umjesto toga, Tužilački savjet je, kao apsolutno podanički aparat, na sebe preuzeo odgovornost za afere koje mjesecima unazad potresaju našu državu”, ističe se u saopštenju SNP-a, dostavljenom Portalu Analitika.  

Naglasili su da “najave nekih članova Tužilačkog savjeta da će preispitati podršku Stankoviću ukoliko se u roku od tri mjeseca dokaže da je bio umiješan u korupcionaške afere ne daju mnogo nade da će se pomenuta situacija razriješiti na valjan način”. 

“U to nas uvjerava njihova dosadašnja prilježnost da Stankovića pomognu na svaki mogući način, pa i tako što niko u cijeloj državi nije bio dovoljno hrabar da se kandiduje za ovu funkciju.  Neki su, kako kažu, spremni da odu i na poligrafsko ispitivanje kako bi dokazali svoju nevinost, iako odlično znaju da se ono ne može koristiti kao sredstvo u dokaznom postupku, te da se uvijek može naći način da se poligraf izigra”, navodi se u saopštenju.

Tako smo, ističu, pored neustavno izabrane predsjednice Vrhovnog suda sada dobili i vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca opterećenog kriminalnim hipotekama. 

“Ovakvo stanje će se vjerovatno produžiti u nedogled, odnosno do onog trenutka kada DPS-u bude odgovaralo da se isto promijeni. Do tada građani države koja je prva na listi čekanja za prijem u EU trpjeće posledice neodgovornog i neozbiljnog djelovanja čelnika vlasti”, zaključuje se u saopštenju.
 

Komentari: 2

lolo

08. 10. 2019 - 21:14

Sto melju ove a i druge opozicione budaletine?? Treba da lupez i bjegunac od pravde odlucuje je li Stankovic dobar ili ne? Kolektivno ludilo zvano' ni slucajno ne ;propustit ni jednu sansu da izgledas ka zadnja budala jer nikad se ne zna, i corava koka ubode poneko zrno' Bljak, nista ljutsko!!!
Egoista

09. 10. 2019 - 08:36

Pa vi da imate i jedan kliker u glavi a da ne pominjem dostojanstvo posto ta rijec ne postoji u vasem recniku, shvatili bi da lopovi i prevaranti koji jos bjeze od ruke zakona nikad nijesu odredjivali ko ce da mu sudi i kako ce da mu sude. On da je imao ikakav dokaz sem one koverte koju je podvalio svom skolskom drugu i to jos pod nejasnim okolnostima , nebi bjezao vani nego bi stao uspravno i borio se i izboriose. Ali nije. Prevarant prve klase, stadrugo da se kaze. A vi, iz SNP-a, po ko zna koji put, pravite mahnite greske i stajete cak i na stranu terorista koji su htjeli da izzzovu gradjanski rat u CG samo za radi fotelje i prkosa prema DPS-u. Vi da imate grama mozga i milimetra dostojanstva drugaciju bi pricu pricali.Ovako ostali ste ka led na suncu da vam se cak i vrapci smiju. Nisko , stvarno nisko i neljudski=SNP.
Novi komentar